Menú

dijous, 14 d’abril del 2011

Primera jornada del Saló: signatura de Brian Azzarello i dibuix de Dave Johnson

Aquest matí he passat una estona pel Saló del Còmic, el 29è que es fa a Barcelona, i la meva intenció era precisament "passar-hi", és a dir, anar-hi només una estoneta, aprofitant que amb l'acreditació que tinc hi puc anar tots quatre dies, tantes vegades com vulgui. Hi he anat expressament per tal d'aconseguir la signatura d'en Brian Azzarello, guionista de 100 Bullets i també de Jonny Double, Joker, Batman: Broken City i molts altres còmics. Jo, prudent de mi, només hi he dut el número 1 de Planeta (perquè era a l'stand de Planeta i allà amb això es posen molt dictatorials) de 100 Bullets, que conté els dos primers números americans. Però hi havia gent que portava de tot, i potser torno a buscar signatures amb els altres còmics que he esmentat, en un altre moment.


Com és habitual amb els autors americans, el meu nom és Tony, amb i grega. Però bé, què hi farem... Llàstima que no hi fos l'Eduardo Risso, el dibuixant d'aquesta magnífica obra, però sí que hi havia en Dave Johnson, l'autor de les portades, que com que dedicava dibuixos m'ha tingut allà fent 2 hores de cua. Però ha valgut la pena. 


A la dreta hi tenim el senyor Azzarello i a l'esquerra el senyor Johnson. No m'esperava que fes dibuixos, de manera que no anva preparat i no duia cap full, però un home molt amable que era davant meu a la cua m'ha donat un full (diria que DIN A3) de bona qualitat, que portava en un paquet que ha obert per donar-me'l. Moltes gràcies! Mentre feia cua tenia un debat intern sobre quin dibuix demanar-li. Si hagués estat en Risso li hauria demanat un personatge de la pròpia 100 Bullets, ja posats, però com que aquest home tampoc no és el dibuixant de la sèrie, sinó el portadista, al final m'he decidit per això:


La meva estimada Batgirl, la primera, la Barbara Gordon. En demanar-l'hi s'ha produït una situació estranya, dec parlar l'anglès pitjor del que em pensava o ell ha tingut un moment de desorientació, perquè quan li he especificat que volia la primera Batgirl hem hagut de recórrer a l'intèrpret, perquè semblava que no sabia a quina em referia. És a dir, sí que ha repetit la meva pregunta en veu alta, cosa que vol dir que m'ha entès, però per un moment semblava que no sabés qui era la primera Batgirl. En fi, també n'he fet un vídeo:



He de confessar que abans del Saló no sabia qui era aquest home, no és per tant un dels meus dibuixants idolatrats, però m'ha fet molta il·lusió que em dediqués un dibuix de la Batgirl, tu. També m'ha signat la portada del còmic, que al cap i a la fi és obra seva. I parlant de la Barbara Gordon, després d'això he fet una volta ràpida i he tornat a casa, però no sense abans fer una compra: 


Per fi he trobat els dos primers volums de Universo DC: Aves de Presa a un preu reduït, i més del que em pensava: a l'stand de la meva botiga habitual, Studio Comics (Floridablanca, 130) estaven a 12,50 cadascun en comptes dels 22 que valen normalment. Ja tenia ganes de posar-m'hi. Sí, ja sé que Planeta va cancel·lar la col·lecció al volum 3 i que ha dit que com a mínim durant 2011 no pensa editar els 3 volums que faltaven, però comparant el material ja publicat amb els recopilatoris americans, que se salten moltíssims números, la tindré més completa comprant-me els 3 toms de Planeta i, en el pitjor dels casos, continuant la resta en versió original. 

Amb aquest dos volums ja tinc, doncs, les primeres minisèries que després donarien lloc a la col·lecció regular de Birds of Prey, i els números 1 a 30 (amb alguns petits forats que ja ompliré d'alguna manera) de l'esmentada sèrie regular que va començar el 1999 i que protagonitzen l'Oracle (la Barbara Gordon), la Black Canary i la Huntress (la Caçadora), tres personatges femenins que m'agraden cada cop més. 

1 comentari:

  1. jo tambe e anat aquesta tarda i i aconseguit un una firma i una foto de glenn fabry i demà anire tambe

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails