Menú

diumenge, 10 d’octubre del 2010

Els Picapedra fumant!

Ara que els Picapedra han fet 50 anys, volia fer-ne esment al bloc d'alguna manera. A 3 Botons i START vaig parlar dels videojocs basats en la sèrie, però avui em fa gràcia, a Cementiri de Pneumàtics, tocar un tema que vist ara és bastant curiós. Ja fa uns quants anys que està prohibit fer publicitat del tabac, més o menys tothom se n'ha adonat però al mateix temps recorda vagament algun anunci a la tele, o les tanques publicitàries de certes marques. El que no havíem vist mai molts de nosaltres era publicitat de tabac als dibuixos animats, però fa 50 anys era d'allò més normal.


L'anunci és una mica llarguet, però impacta força veure els personatges fumant i lloant les qualitats d'una marca que es deia com el nom de pila d'en Bogarde, exjugador del Barça. Doncs bé, de la mateixa marca tenim un altre anunci:


Aquest té més tela, encara. En Fred i en Barney es miren les seves dones, que naturalment estan fent les feines de la casa, i comenten que els sap greu veure-les treballar tant. Decideixen que la solució és anar a la part del darrere per tal de no veure-les! Que fort! I allà es posen a fumar. Però ho van voler arreglar, perquè uns anys després ja no volien tenir res a veure amb el tabac:


Després vindrien altres anuncis de caire més humà, com un de principis dels 80 que parlava d'hospitals que tenien cura de nens amb discapacitat física:


I per acabar, un sobre les bondats del cinturó de seguretat, aquesta vegada protagonitzats pels personatges en la seva versió infantil, un dels productes derivats de la sèrie original:


S'ha de dir que Els Picapedra van ser pioners en diverses coses (per exemple, van ser els primers dibuixos animats en què els dos membres del matrimoni apareixien dormint al mateix llit, que ara pot fer gràcia, però parlem de fa 50 anys i dels Estats Units...) i que les seves primeres dues temporades estaven dirigides a un públic més adult que no pas a partir de la tercera, en què ja havia nascut la Peebles. A partir de llavors, la sèrie es va tornar més familiar, i el patrocinador va passar a ser una marca de melmelada, que també promocionaven els seus protagonistes com havien fet amb el tabac. 


I ara que havíem fet que el to de l'article es tornés més amable, us vull parlar dels actors de doblatge dels quatre protagonistes. Tenim en Fred (Alan Reed), la Wilma (Jean Vander Pyl), en Barney (Mel Blanc, molt famós per la gran quantitat de personatges que havia doblat,  com ara la majoria dels mítics de la Warner Bros. i molts altres) i la Betty (Bea Benaderet). Doncs bé, no és que morissin especialment joves, però llevat de la veu d'en Fred, les altres tres van morir de càncer de pulmó. En Fred d'un atac de cor. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails