Menú

diumenge, 31 de maig del 2009

Planeta torna a mostrar-se com és: Dr.Slump NO sortirà en català


No és la primera vegada que em queixo de Planeta en aquest bloc i segur que ho tornaré a fer, però avui faig la segona entrada del dia per lamentar-me d'una notícia que s'ha confirmat al Saló: després de mesos de retards i especulacions, l'editorial que ha publicat el còmic en català més venut de la història, Bola de Drac, i alguna coseta testimonial i simbòlica més, com ara 8 volums dels més de 60 de Detectiu Conan o la col·lecció d'Els Barrufets, ha decidit que durà a les botigues l'edició kanzenban de Dr.Slump en 15 volums... només en castellà.


Malgrat les pàgines en color que ja vam veure a l'edició de les mateixes característiques de Bola de Drac, Planeta no s'ha animat a publicar en català aquesta mítica obra d'Akira Toriyama. Un acte de covardia i una mostra més del poc compromís amb l'idioma de l'editorial catalana, que de catalana només té la ubicació, després d'una bona notícia com era el primer còmic de Batman en català, Batman: El Cavaller i el Drac, tot i que és ben clar que només s'ha fet per la localització de l'aventura del Cavaller Fosc a la capital del nostre país i que no hi haurà continuïtat en aquest sentit, no ja en la col·lecció regular, certament inviable, sinó tampoc en volums excepcionals com Year One, The Killing Joke, The Dark Knight Returns, etc. La sorpresa positiva, tot i els terribles errors de rotulació, que fins i tot deixaven alguna cosa en castellà, va ser l'edició de l'absolute de Watchmen en català, però malauradament no s'han fet més coses en aquest sentit.

En fi, no vull escapar-me del tema: Dr. Slump no sortirà en català, no va sortir la primera vegada i tampoc no ho farà ara que era una ocasió ideal aprofitant l'edició autoanomenada com a perfecta. Per a mi ja no es pot considerar així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails