Menú

diumenge, 30 d’agost del 2009

Lectures: Itsumo Misora 1

Ja podria haver creat una subsecció anomenada "Lectures de Mitsuru Adachi", al pas que vaig... Avui volia parlar de la lectura recentíssima del volum 1 de l'obra Itsumo Misora (Sempre Misora), un còmic publicat entre 2000 i 2001 i recopilat en 5 toms.

En aquesta ocasió no em consta que s'hagi adaptat a cap sèrie de televisió o pel·lícula, però ja ho podrien haver fet perquè la història és prou interessant. A Itsumo Misora els protagonistes són sis, tot i que té una mica més de pes la que dóna nom al manga, la Misora Sakajô.

En realitat són dos grups de dos nois i una noia amb certa rivalitat entre ells, però que van al mateix institut de secundària (tenen, encara que pel dibuix no ho sembli, 12-13 anys) i comparteixen una desagradable experiència del passat.

A banda de la Misora tenim en Kôta Kitajima, en Chiyonosuke Kasuga, la Miyako Kukubo, en Jûshiro Murata i en Ryûdô Mihashi. Tots sis són considerats especials per un dels professors d'educació física de l'escola, tot i que no sap fins a quin punt té raó.


El cas és que els recluta per format part del que ell anomena "club de lloguer", un projecte que consisteix en fer que qualsevol club esportiu de l'institut a qui li falti algun membre per la raó que sigui pugui comptar amb els seus serveis temporalment.

Amb aquesta excusa veiem els personatges practicar diferents esports (marca de la casa), mentre poc a poc es van revelant els fets que en el passat van unir aquests sis joves i els van fer com són. O com s'estan tornant. Sí, perquè en aquesta ocasió el mestre Adachi combina els seus elements habituals (instituts, esports...) amb d'altres de fantàstics.

Jo he trobat aquest primer volum molt interessant, i és una de les coses que em compraré d'Itàlia quan pugui. De moment, però, l'he llegit escanejat i traduït a l'anglès, i he conegut d'aquesta manera una altra de les històries d'aquest autor que tant m'agrada. Per cert, és habitual en ell fer referències a obres anteriors i fins i tot a sí mateix, però a Itsumo Misora ho fa més que mai. Us en poso un exemple (feu la imatge gran, com hauríeu d'haver fet també amb totes les que he estat posant dels còmics d'aquest dibuixant):



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails