Menú

dissabte, 17 d’octubre del 2009

Els Simpson i els còmics

Tot i que podria haver titolat aquesta entrada com a "Els Simpson i ALTRES còmics", perquè també hi ha còmics d'Els Simpson, en realitat l'origen és una sèrie de televisió, de manera que m'ha semblat millor com l'he deixat al final.

A Els Simpson és més que evident, des de la primera temporada, que als seus creadors els agraden, i molt, els còmics. En Matt Groening és, sense anar més lluny, autor d'una tira còmica diària des de fa molts anys, anomenada Life in Hell, algunes de les recopilacions de la qual han estat editades en castellà per l'editorial Astiberri. Doncs bé, en Bart Simpson és un lector habitual de còmics, es fan referències habituals a còmics de superherois, hi ha episodis i gags ambientats a la botiga de còmics del poble i el noi dels Simpson té una "doble identitat" com a Bartman. Algunes d'aquestes referències les recolliré avui, aquí.




Aquesta primera imatge és precisament d'un dels còmics d'Els Simpson (concretament en el segon crossover entre Els Simpson i Futurama), i s'hi pot veure una referència claríssima a Capità Harlock, i és que el manga també és un dels tipus de còmic que agraden al senyor Groening i companyia, com s'ha pogut veure per exemple als còmics de Futurama.

En un altre còmic, el 13 de Simpsons Comics, hi ha un homenatge al número 10 de Batman:



A la següent imatge veiem en Homer amb una samarreta amb el logo d'en Superman,  imatge que va circular en el seu moment com a part de la promoció de la pel·lícula:



A la 19ena temporada d'Els Simpson hi sortia una sessió de signatures amb Alan Moore, Daniel Clowes i Art Spiegelman, a més de l'aparició d'en Tintín i en Milú:




Parlant d'aquests dos, han sortit també altres vegades, com es veu a la imatge següent:

                    

En Bart porta un exemplar d'El Cranc de les Pinces d'Or, el primer còmic de Tintín que vaig tenir! És també força recorrent que facin aparèixer en Batman o qualsevol cosa que recordi a ell, com per exemple les referències a la sèrie de televisió dels anys seixanta, amb Adam West, l'actor que interpretava en Bruce Wayne / Batman.

 


Per acabar, i me'n deixo moltes al tinter, una imatge que també té molt a veure amb tot plegat, la d'un personatge no gaire estimat però ben representatiu dels botiguers de còmics de la realitat:




Com molts propietaris d'aquesta mena de botigues, no li agrada gaire que els clients mirin i toquin i no comprin res. A més, intenta timar venent les coses molt més cares del que són en realitat, i té pinta de tenir poca vida social. Ei, que ja sé que no tots els venedors són així, però n'hi ha molts que sí i per tant trobo que és un personatge molt real, representatiu de bona part del gremi i referència comiquera en sí mateix.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails