Menú

dilluns, 19 d’octubre del 2009

Lectures: Eyeshield 21, volum 1

Avui he tornat a fer una lectura tirant d'scanlation, és a dir, aquells manga escanejats i traduïts per aficionats, a causa d'una recomanació que m'havien fet. Es tracta d'Eyeshield 21, un manga de futbol americà que al Japó es va publicar de 2002 a 2009 a la Weekly Shônen Jump i ha estat recopilat en 37 volums.



Els seus responsables són el guionista Riichiro Inagaki i el dibuixant Yusuke Murata. El segon, igual que el primer, no és que tingui una carrera gaire llarga al darrere, però m'ha semblat curiós que participés als videojocs 3, 4 i 5 de Megaman creant alguns dels enemics i que hagués començat com a assistent d'en Takeshi Obata, dibuixant de Hikaru no Go i Death Note. De fet, abans de saber-ho el dibuix em recordava molt el del senyor Obata.

Eyeshield 21, abans d'entrar en matèria, també té una versió animada de 145 episodis, 1 pel·lícula d'animació i 5 videojocs (per a PSP, Ps2, Nintendo DS, Gameboy Advance i Wii).

Doncs bé, aquest còmic va de futbol americà, sí, però té una dosi d'humor força alta, i és que el seu protagonista, el pela-canyes Sena Kobayakawa, que s'ha passat la vida fugint cames ajudeu-me dels que s'aprofitaven d'ell, veu com en passar a batxillerat el recluten per a l'equip de futbol americà gràcies a la seva habilitat a l'hora d'escapar i la seva enorme velocitat. Ell no se sent preparat per participar en un esport tan violent, i de fet volia ser només el mànager de l'equip, però les circumstàncies l'empenyeran a saltar al camp en un amistós.



Com que el líder dels Deimon Devil Bats, que és com es diu l'equip, no vol que els rivals tinguin gaire informació sobre el seu diamant en brut, el fa jugar d'incògnit, i això provoca divertides situacions, igual que la seva poca traça, perquè com ja he dit és un autèntic pela-canyes que l'única cosa que fa bé és córrer i esquivar els perills. Però al futbol americà ja va bé, aquesta habilitat, encara que sigui l'única que algú tingui.

En definitiva, un manga molt interessant, amb personatges secundaris atractius (que sospito que aniran augmentant), un dibuix molt dinàmic, altes dosis d'humor i la promesa de partits trepidants en els 36 volums que seguiran aquest pròleg.

Fa un parell d'anys va sorgir el rumor que alguna editorial de l'estat espanyol l'havia llicenciat, i com que Planeta, en una resposta del FAQ, va responder amb un "nosotros no", els rumors no van parar de créixer, perquè allò implicava que una altra editorial sí. El cas és que no era veritat, el temps ha passat i no s'ha publicat, i és una llàstima, i més quan conec la persona ideal per traduir aquest manga, perquè a més de ser traductora coneix bé l'obra, l'ha llegit tota i li encanta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails