Menú

dimecres, 4 de novembre del 2009

Cinema: This is it

No és un tema del que acostumi a parlar en aquest bloc protagonitzat sobretot pels còmics i les sèries d'animació, però el cas és que la música és un dels meus entreteniments, tot i que no pas el favorit, i dissabte vaig anar a veure una pel·lícula-documental relacionada amb un dels artistes més grans de tots els temps, This is it, que recull (afortunadament en V.O.S.) els assajos de la gira que en Michael Jackson, en pau descansi, no va poder ni començar per culpa de la seva mort sobtada aquest mes de juny.



M'he adonat que força gent no sap exactament què és This is it, de manera que abans de donar-ne l'opinió diré una mica de què va. No és una pel·lícula sobre la vida del Rei del Pop, ni un compendi d'entrevistes, ni un repàs dels moments més importants de la seva carrera. No és res d'això. Tampoc no es parla, ni ho faré jo ara, sobre les acusacions de què va ser absolt i que li van costar probablement la salut. This is it és el material que Jackson va encarregar filmar per tenir documentats els assajos de la que havia de ser la seva última gira, amb 50 concerts a Londres, que van vendre totes les entrades en poc temps.


Aquesta és l'aparició, del mes de març, en què va anunciar els concerts. Està en anglès, però s'entén perfectament. Deia "see you in July", però no va veure néixer aquell mes. Després de la seva mort, que va commocionar el món (no només de l'espectacle), es va decidir que el material enregistrat es muntaria de manera que tingués interès cinematogràfic i s'estrenaria arreu del món als cinemes i durant dues úniques setmanes. El tràiler és aquest:



Al documental podem veure diverses coses que els fans més irreductibles ja es devien imaginar, però que els més normalets com jo o els que no se'n consideren fans segur que no havíem pensat: aquests concerts haurien estat increïbles, s'estava preparant tot amb un afecte que poques vegades s'ha vist en d'altres artistes, i en MJ tenia encara la veu i les cames com quan era jove. Confesso que abans que morís em feia una mica de por que es posés a fer més concerts, després de tants anys semi-retirat, i més quan molts altres cantants que van tenir el seu moment de glòria als anys setanta ara fan més aviat pena. Però esclar, estem parlant de gent com en Serrat, en Raphael o en Camilo Sesto. Michael Jackson és d'una altra dimensió.



Deixo en format panoràmic aquest vídeo que mostra un dels moments més impactants pel que fa a com haurien estat els concerts. També hi podem notar que anar a veure This is it al cine és com anar a un concert lleugerament descafeïnat perquè els decorats i la roba estaven a mig preparar, però un "lleugerament descafeïnat" que ja voldrien molts altres cantants i grups per als seus concerts.

A mi em va agradar molt, la pel·lícula, i no es parla pas de la seva mort, en cap moment. Simplement són uns assajos, el reflex de com estava cuidant en Michael aquesta gira de comiat, de la il·lusió que encara tenia per satisfer els fans, i del que s'ha perdut amb la seva desaparició. Una sensació agredolça, en definitiva.

2 comentaris:

  1. tens una visió del MJ molt semblant a la meva... aviam si aconsegueixo veure-la (ni que sigui a casa!)

    :-)

    ResponElimina
  2. Et dóno les gràcies per aquest article sobre en Michael Jackson i el seu "This is it". Perquè per mi és el millor artista de tots els temps, en quant a música, ball i espectacle. Vaig ser una de les privilegiades de poder anar a Xaragoza a veure'l en concert, només l'he vist en directe una vegada, però recordo la sensació en veure'l aparèixer a l'escenari de pensar: "Ara ja em puc morir". M'hagués encantat que pogués renéixer com a artista i persona, però és que per mi sempre ha estat i estarà viu.
    Gràcies moroboshi per la sensibilitat i gràcies Michael per donar un sentit a la meva vida.
    Com dius tu "Keep the faith..."

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails