Menú

dimarts, 29 de desembre del 2009

Els Simpson a la publicitat

Fa un temps vaig dedicar als Simpson una mena de setmana temàtica, en la qual vaig repassar la seva relació amb diversos mitjans com ara el cinema o les sèries de televisió, però no se'm va acudir parlar de la seva presència en els anuncis publicitaris de la televisió, i és això el que faré ara, recollint-ne alguns exemples. És el cas d'un snack conegut als Estats Units com a Butterfinger:



Aquest és un recull de 4 minuts de molts dels els anuncis de Butterfinger on han aparegut els Simpson. Disculpeu la qualitat de la imatge, però era l'única manera de tenir-ne tants. La cosa no s'acaba aquí, com a icona televisiva dels noranta (i dels 2000) que són, han aparegut més vegades per ajudar els anunciants a convèncer-nos que ens comprem coses. Fins i tot anant "en contra" dels seus propis productes (entre cometes perquè no són productes reals):



Això era un exemple del que podríem anomenar "retropublicitat", ja que s'anunciava tant la cadena d'hamburgueseries rival de McDonald's com la pel·lícula d'animació d'Els Simpson. I precisament també en aquella època s'anunciava un videojoc basat en la sèrie, un nou exemple de publicitat beneficiosa per a totes dues bandes:



I en el mateix sentit però uns 15 anys enrere, van fer el mateix per al Bart vs. the Space Mutants de la NES, que gràcies a aquest anunci sé que als Estats Units es pronuncia "en i es".



Es va fer el mateix amb cadascun dels videojocs que van treure basats en la sèrie, però amb aquest parell crec que ja il·lustro prou el tema. Continuem amb la promoció d'altres tipus de productes o serveis, en aquest cas amb una atracció del parc Universal Studios d'Orlando, el The Simpsons Ride:



Que, per cert, és un simulador, no és una muntanya russa de veritat. Però també han estat al Japó, i no només en aquell famós episodi en què es fa mofa dels famosos atacs epilèptics dels nens que miraven Pokémon, sinó també en els anuncis d'una beguda anomenada CC Lemon:



I aquesta vegada barregem menjar i beguda amb el següent anunci del Kentucky Fried Chicken:



Sembla que no sortim del menjar escombraria, que diuen alguns (i que és el més gustós, tot sigui dit), perquè ara toca un anunci de la cadena de pizzeries Domino's Pizza, que s'està implantant darrerament a casa nostra:



I com que les coses que s'anuncien s'han de pagar amb diners, és el millor moment per posar aquest vídeo, en l'habitual i simpàtic estil de Mastercard:



Això sembla que no s'acabi mai! Ni tan sols la informàtica s'escapa de la presència de la família groga més famosa dels dibuixos animats:



Tornem a un idioma poc habitual per sentir els Simpson, en aquest cas diria que el txec, en un anunci de sucs:



Veig que la cosa és molt més diversa del que em pensava, perquè també n'hi ha un de telefonia, de trucades a cobrament a destinació:



Tornem al menjar, perquè també van anunciar uns pollastres de la cadena Church's Chicken:



Fins i tot cotxes, han anunciat:



I per avui ho deixarem aquí, que no ha estat poca cosa. Espero que us hagi agradat, sempre és curiós veure anuncis protagonitzats per estrelles que formen part de la nostra cultura, i sens dubte els Simpson ho són.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails