Menú

diumenge, 21 de febrer del 2010

La música de Popeye

L'últim aspecte del Popeye pròpiament dit que volia comentar (però no l'últim article, que serà el proper) és el de la música, la cèlebre cançoneta que tothom ha sentit alguna vegada. 



A les versions traduïdes la cançó també s'adaptava, però originalment es diu I'm Popeye, the sailor man, i la va crear el 1933, per al primer curt animat, Sammy Lerner. És una melodia que des de sempre s'ha associat al mariner de dibuixos animats (i de còmic, esclar) més conegut del món, però en realitat s'inspira en una cançó de l'opereta de 1879 The Pirates of Penzance (poseu el vídeo al minut 0:50 aproximadament)


Una melodia que és per ella mateixa una icona cultural ha de tenir, per força, moltes versions (i també paròdies pujades de to que arriben a totes les escoles), però una d'oficial és la que forma part de l'àlbum homenatge Saturday Morning: Cartoon's Greatest Hits, de 1995:


Aquí en veurem una de no oficial:


Doncs ja està, aquesta era la música de Popeye, una mítica cançó que tothom ha sentit, segur, alguna vegada. I la propera entrada del cicle serà la darrera i passarem a altres coses, però no patiu, que quan l'ocasió ho demani tornaré a parlar d'aquest gran personatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails