Menú

dimecres, 17 de febrer del 2010

Popeye, la pel·lícula d'imatge real

Estimades lectores, estimats lectors, ha arribat el moment de parlar de l'única pel·lícula d'imatge real d'en Popeye, una gran desconeguda que, per altra banda, té un protagonista molt i molt conegut i un director de molt prestigi i que no fa gaire va passar a millor vida. El film, de 1980, tenia el pòster que veurem a continuació:


Feu-lo gran, i intenteu reconèixer a la cara d'en Popeye el nom de l'actor que l'interpreta. Jo no en tenia ni idea! Ara en veurem un fragment, en versió original. També es pot trobar en castellà, però m'he estimat més veure com en Robin Williams imitava l'única versió animada que es coneixia fins aquell moment, que era la dels dibuixos.



I trobo que ho fa molt bé. Fins i tot en la manera de caminar, molt graciosa i establerta ja en els primers curts cinematogràfics. Aquest musical de Robert Altman va ser, per cert, la primera pel·lícula en què va sortir el ja llegendari Williams, tot i que no sembla que n'estigui gaire orgullós.

Un altra curiositat per a la història: la pel·lícula era una coproducció de la Paramount i la Disney, que era la productora de dibuixos animats rival de la Paramount a l'època dels curts cinematogràfics dels seus inicis. 


Pel que sembla, el guió es basa bastant fidelment en les tires de Segar, les dels anys 30, i a la pel·lícula hi apareixen tot de personatges secundaris, especialment destacables en Castor Oyl i breument en Ham Gravy, que als dibuixos animats no sortien i que en format còmic no van sobreviure als anys 30. L'únic que es desmarca d'aquesta fidelitat es veu que és el tema dels espinacs: al film no li agraden pas, a en Popeye.

No l'he vist pas, però sembla que va obtenir uns importants beneficis, i el fet que sigui fidel al còmic original em fa venir ganes de veure-la, però no patiu, que si ho faig us en parlaré aquí, ja fora del cicle Popeye.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails