Menú

dilluns, 15 de febrer del 2010

Mor l'actor de doblatge Francesc Figuerola

Aquesta és la interrupció que tenia prevista abans de saber, divendres, que feia 10 anys de la mort de Schulz. Doncs aquí la teniu, un altre tema relacionat amb la mort. No és una notícia fresca del dia, ja fa uns dies que va passar, però volia comentar la desaparició (per causes que no s'han fet públiques, com tampoc cap fotografia seva) de l'actor de doblatge Francesc Figuerola, que hem sentit a l'anime en català durant tants anys, a més de sèries com The Shield (el paper d'en Dutch) i pel·lícules d'imatge real.

Per la veu jo crec que no era gaire gran, però el cas és que ens ha deixat la persona que va fer parlar en català personatges com l'Akio d'Utena, el pare de la Sakura de Sakura, la caçadora de cartes, en Hotohori de Fushigi Yûgi, el professor Seta de Love Hina, en Mamoru de Sailor Moon o en Krilín de Bola de Drac durant la primera etapa de la sèrie, tot i que aviat va ser substituït per la Marta Barbarà, la inoblidable veu del millor amic d'en Goku des de llavors.


Aquí el teníem en el paper d'Akio, que no es veu a la imatge però se sent. Oi que la veu us sona? Ara el sentirem en el d'en Hotohori, de Fushigi Yûgi, a partir del minut 1.15:


També feia, com hem dit, de professor Seta a Love Hina, i el sentim només començar el vídeo, perquè és la veu en off que diu el títol de l'episodi:


I ara, a la versió catalana de Sailor Moon, com a Mamoru, l'enamorat de la Bunny:



I per acabar, una mostra del seu paper de Krilín, que he hagut de pujar a Youtube jo mateix després de descarregar-me el capítol 14 de Bola de Drac, primera aparició del personatge.


Aquí el senyor Figuerola la transforma una mica, però igualment hi podem reconèixer aquesta veu tan habitual que ja no tornarem a sentir, almenys en noves produccions. Descansi en pau.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails