Menú

divendres, 5 de març del 2010

Els perduts... abans de perdre's

És fàcil buscar en diverses fonts quin és el palmarès dels actors de qualsevol sèrie. De fet, us recomano per a aquesta finalitat el portal Internet Movie Database, però el que faré aquí serà aportar mostres en forma de vídeo del que estaven fent els protagonistes (o alguns d'ells) de Lost (també anomenable Perduts des que hi ha una subtitolació seriosa i ràpida en la nostra llengua) abans d'embolicar-se amb la sèrie que va marcar la primera dècada dels anys 2000. No parlaré de la seva feina durant la sèrie ni de tot el que han fet, sinó que em centraré en exemples que trobi significatius o que siguin efectivament documentables. Som-hi:


Aquí tenim en Sayid (Naveen Andrews) a El pacient anglès (1996), fent el paper d'un entranyable indi, que en realitat és el que és ell, i no iraquià.


En Jack (Matthew Fox) a Tots cinc (1994-2000), on també veiem actrius com la Neve Campbell o la Jennifer Love Hewitt, llavors joveníssima.


En Hugo (Jorge García) a Raven's Ridge, una pel·lícula de 1997. 


En James "Sawyer" Ford (Josh Holloway) havia fet, abans de Lost, moltes aparicions d'un sol episodi. Una d'elles aquesta de 2003 a CSI


Us volia ensenyar en Jin (Daniel Dae Kim) a 24 i curiosament només l'he pogut trobar en aquest vídeo, que també mostra escenes de Lost i una altra sèrie. Però la seva participació a 24 és anterior a Lost, per tant és vàlida segons el que he dit al principi. Com en Josh Holloway, també té un bon currículum d'aparicions curtes a diverses sèries.



Sentint-ho molt he de posar aquestes imatges pujades de to per mostrar una feina anterior de la Yunjin Kim, l'actriu que fa de Sun, perquè abans de Lost no havia fet res als Estats Units, tot havia estat a Corea del Sud i només he trobat aquesta mostra, de la pel·lícula Milae (2002). 



I aquí tenim la Kate (Evangeline Lilly) a Smalville, on va sortir en 3 episodis de 3 temporades diferents fent papers diferents, de tan petits que eren. El primer, el 2002. 



D'en Locke (Terry O'Quinn) buscava alguna escena d'Alias, però només n'he trobat en italià, de manera que al final he posat aquesta, que és d'una pel·lícula de 1987 anomenada The Stepfather, que com que és un tràiler de la seva edició en DVD conté una referència a la seva participació a Lost com a reclam. Però aquest home té un llarg historial d'aparicions en sèries, siguin puntuals o esporàdiques.


L'Emilie de Ravin va sortir a la sèrie BeastMaster (1999-2000) en uns quants capítols, però també a Roswell i en un episodi de CSI Miami, entre altres. 


Un curiós paper d'en Michael Emerson, l'actor que fa de Benjamin Linus, a 29th and gay, de 2005, just abans d'incorporar-se a Lost.


Aquesta és coneguda per tothom, la d'en Charlie (Dominic Monaghan) a la trilogia El Senyor dels Anells (2001-2003).


Aquí tenim el meu preferit, en Desmond (Henry Ian Cusick), a la sèrie clarament britànica Murder Rooms: Mysteries of the Real Sherlock Holmes (2001). El següent vídeo el podeu posar a partir del minut 0.50.


A Hora Punta (1998), la famosa pel·lícula d'en Jackie Chan, el popular Miles (Ken Leung) hi tenia un petit paper, amb un aspecte força diferent, com hem pogut veure.

Un altre de popular, en Daniel Faraday (Jeremy Davies), en un episodi de 1992 de Melrose Place. I ja paro, perquè si he de parlar de tots els personatges ens hi podem florir. Espero que us hagi agradat. 


3 comentaris:

  1. ¡Qué grande, Toni! Los fans de Lost te lo agradecemos, ha sido un gran acierto este artículo.

    Hace tiempo que vengo pensando cosas para mi blog y no se me salía nada, ¿cómo no se me había ocurrido algo así? Mis felicitaciones.

    ResponElimina
  2. m'ha agradat molt l'entrada (i el títol).
    Jo, que veig poques sèries, és com si tots els personatges dd Lost fossin nous per mi (cosa que agraeixo) i no va ser fins ben entrada la segona temporada que vaig caure en que el jack era el de Tots 5, sèrie q si mirava i que m'agradava molt :) i ell tb. No sé, no ho relacionava!
    i tampoc sabia lo del Charlie...

    :-)

    ResponElimina
  3. M'alegro que l'entrada hagi triomfat :)

    Eli, si t'he de dir la veritat, jo en veig unes quantes, però justament aquestes en què havien aparegut els de Lost, no. Sí que he vist i m'agrada molt El Pacient Anglès, però naturalment no va ser veure en Naveen Andrews i pensar "aquest farà alguna cosa gran, en recordaré la cara".

    I al Senyor dels Anells, almenys jo l'atenció la posava més en en Frodo i en Sam que no pas en en Merry i en Pippin, de manera que tampoc no em vaig quedar amb la peculiar cara d'en Dominic Monaghan.

    De tota manera, no hi ha res com sortir en una sèrie de les d'ara, que estan tan ben fetes, per adquirir una fama ben duradora, molt més que fent cine.

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails