Menú

dissabte, 22 de maig del 2010

Unes compretes de Batman i Iron Man

Avui comentaré dues compretes que he fet en les últimes dues setmanes: per una banda, per eBay, un volum de Batman que volia des de feia molt i un d'Iron Man que ha estat una bona sorpresa per a mi. 


Aquest és l'arc argumental Batman: Broken City, de l'equip creatiu format pel guionista Brian Azzarello i el dibuixant Eduardo Risso, autors de la genial 100 Balas i també de la minisèrie Jonny Double. Li tenia moltes ganes no només per qui són els seus creadors, sinó també perquè és una etapa de 2004 que abarca els números 620 a 625 de Batman, i va immediatament abans de la primera col·lecció que va publicar Planeta quan es va fer amb els drets de DC. 

Doncs bé, Norma l'havia editat no feia gaire, i Planeta no va voler reeditar-la perquè era massa recent. Això és comprensible, però han anat passant els anys, s'han reeditat altres coses i s'ha deixat de banda aquest llibre. Com que tampoc no l'he trobat de segona mà en l'edició de Norma, al final me l'he comprat per eBay en versió original, cosa que està bé perquè últimament ja estic fent això de llegir-los en anglès i és molt útil. 


I l'altra compra va ser aquesta, Iron Man: el demonio en una botella, una etapa de 1979 que ja m'havia cridat l'atenció quan es va incloure a la col·lecció Biblioteca Marvel: Iron Man de Planeta, però com que era en blanc i negre vaig passar de comprar-me-la. Ara que és Panini qui publica Marvel, algunes etapes mítiques les ha reeditat en color en diversos segells, com ara l'anomenat Marvel Gold. Generalment tenen uns preus exagerats pel que inclouen, però en aquest cas 15 euros eren acceptables per nou números (120 a 128) de la primera sèrie del Venjador Daurat. 

Com que era una història que volia llegir, està relacionada amb els fets d'Iron Man 2 (la pel·lícula) i sóc conscient que no podré tenir mai tots els còmics que voldria tenir, per una qüestió d'espai, estic content de poder comprar etapes concretes que es consideren imprescindibles, i això és el que vaig fer amb aquest llibre de tapa tova d'Iron Man, que és un cas excepcional perquè en general compro molt més DC que Marvel.

 
I el cas és que Panini ha estat llesta i l'ha publicat amb motiu de l'estrena de la pel·lícula, de manera que bona part de les seves vendes segur que deuen haver estat a causa de la febre que sempre provoquen aquestes coses. Però a banda de l'indiscutible jugada de màrqueting, aquesta etapa és llegendària perquè va fer que la sèrie en solitari de l'Iron Man, fins llavors molt popular com a personatge de The Avengers però no tant a la seva pròpia col·lecció, rebés una injecció de seriositat i plantegés un problema colpidor com el que es pot deduir pel títol. Una història imprescindible, doncs, de la mà dels guionistes David Michelinie i Bob Layton i el dibuixant John Romita Jr. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails