Menú

dimarts, 28 de setembre del 2010

Els còmics a The Big Bang Theory... poca rigorositat

L'altre dia parlava de The Big Bang Theory, però em va quedar un tema per comentar. Entre moltes altres coses frikis que hi surten hi ha els còmics, i en aquest sentit he d'aplaudir-los perquè, tot i ser un programa produït per la Warner Bros., propietària de DC Comics, no s'opta pel camí fàcil que seria ignorar l'existència dels còmics de la Marvel, la competència, sinó que hi ha referències a les dues gegants del còmic dels Estats Units no diria que amb equitat, però sí amb més presència de Marvel de la que esperava. 


Aquí tenim els quatre protagonistes masculins disfressats de Flash. Amb les samarretes d'en Sheldon, els còmics que es veuen a la botiga i les portades que hi ha penjades a la seva habitació (de les quals parlaré després) sí que hi ha una victòria de la DC per no presentació de la rival, però pel que fa a la resta de referències la cosa està, com deia, relativament igualada, tot i que en alguns casos, com deia, més inclinada cap a la DC, cosa que també és normal perquè els universos dels còmics de superherois sempre estan relacionats i si et compres còmics te n'acabes comprant molts més de la mateixa editorial.


Un exemple de presència de la Marvel és el cameo del sempre entranyable i aficionat a les aparicions estel·lars Stan "the man" Lee, el pare que va parir de la seva ment el que es coneix com a Marvel, a la dècada dels seixanta. 

En aquest punt, doncs, em sembla bé la relativa imparcialitat i esportivitat mostrada per la Warner (com a mínim per no pressionar massa escombrant cap a casa), però hi ha alguns aspectes relacionats amb els còmics que crec que no queden ben retratats a la sèrie. 


Comencem amb la botiga de còmics. Allà els personatges es fan amb les darreres novetats setmanalment, i pel que es veu en diversos capítols van força al dia de tot el que col·leccionen, cosa que els envejo. El cas és que no té sentit que es mirin tota la caixa d'exemplars i vagin dient "el tinc, el tinc, el tinc, el tinc...". Suposo que si fos més realista, si els personatges anessin a buscar l'exemplar que acaba de sortir i que els falta, les escenes de la botiga no tindrien gaire gràcia ni durarien massa, però no és creïble. 


Aquesta escena no es repeteix gaire, perquè sembla que tots quatre segueixen sèries diferents. Per què ho dic? Perquè també més o menys setmanalment es reuneixen a can Sheldon i en Leonard i tots van amb part de les seves col·leccions al damunt, cosa que no fa ningú. Quin sentit té, això? És absurd. Sembla que quedin per repassar cadascú la seva col·lecció, no per parlar de còmics com seria natural (i una activitat que a mi em falta perquè els meus amics no comparteixen aquesta afició), i és realment ridícul. 

Si tots quatre seguissin les mateixes sèries no caldria que portessin els còmics a casa d'un d'ells (o de dos, en aquest cas), i tot i així... de què serveix? Es posen a mostrar als altres les últimes adquisicions? No em queda gaire clar quin és l'objectiu d'aquestes reunions. El que definitivament no és gens realista és que tinguin còmics escampats per la taula com si fossin simples revistes de programació televisiva, no ho farien pas uns col·leccionistes, això. Per acabar, el que sí que grinyola i és publicitat encoberta de la DC són les portades de còmics emmarcades que hi ha a l'habitació d'en Sheldon. Fa mal a la vista a qualsevol persona que tingui un mínim coneixement no només dels còmics, sinó del col·leccionisme: tu no et penges la portada d'un còmic que no ha tingut temps d'esdevenir un clàssic, et penges portades mítiques, de números que contenen algun fet cabdal dins la història de l'editorial. I això és el que es veu en aquesta foto:


Però hi ha episodis en què es veuen unes altres portades. En principi aquestes coses no es canvien, encara menys per còmics nous com els que es veuen de vegades, i juraria que un dia sortia el 13 de Superman/Batman, de 2004, que no presenta cap esdeveniment històric. És un detall de friki, fixar-s'hi, sí, però a mi m'emprenya.

Tot això fa que em pregunti si en els temes que jo no toco també hi ha imprecisions d'aquesta mena. Potser sí, potser no, però sigui com sigui no canvia el fet que és una sèrie divertidíssima i que sense els detalls frikis no seria el mateix. 


8 comentaris:

  1. oye aquina tenda compras als comics al 30% de desconte ¿?

    ResponElimina
  2. Al carrer Riera Alta, de Barcelona (Sant Antoni L2), hi ha una botiga que es diu Newton i allà hi tenen molta segona mà. Tot està al 30% del preu original, però esclar, hi ha el que hi ha. Tenen molt d'estoc, de vegades coses bastant noves, però no és que tinguin tots els còmics del món. Sobretot en tenen de superherois, i de manga menys.

    ResponElimina
  3. moltes gracies yo baix a universal que son els mateixos y ma tenen millor

    ResponElimina
  4. Sí, és que Newton és el departament de segona mà d'Universal, però el tenen en una botiga apart. A Universal tenen poca cosa rebaixada de preu. Que tinguis sort trobant gangues!

    ResponElimina
  5. Collons nen, si que t'hi fixes XD
    Tu sempre fas anàlisis dels teus. =D

    ResponElimina
  6. Ah, però ja tens el títol oficial de friki? No m'havia adonat que havies deixat de ser un wannabe... :P

    ResponElimina
  7. D'això sempre ets un wannabe, but I try to make my little pinetrees...

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails