Menú

diumenge, 4 de setembre del 2011

En Kevin Conroy, la veu d'en Batman

Fa temps que estic seguint la sèrie animada d'en Batman dels anys noranta, aclamada per crítica i públic (que bé que queda aquesta frase, eh?) com gairebé tots els productes relacionats amb aquest personatge tan estimat per mi. Si més no, es considera la millor sèrie animada que s'ha fet mai basada en un superheroi. En fi, de la sèrie ja en parlaré quan l'hagi vist tota, però avui el protagonista és en Kevin Conroy.


Aquest senyor va venir al món el 1955 i es va fer actor de teatre als anys vuitanta, en què també va fer papers en sèries de televisió no gaire conegudes, almenys aquí. Però és conegut sobretot perquè és la veu del Batman animat des de la sèrie que esmentava abans, que va durar de 1992 a 1995. 


"I am vengeance... I am the night... I am Batman!", frase cèlebre de la sèrie que ens ha servit per sentir la veu d'aquest home, que a més va ser qui va proposar que en Bruce Wayne i en Batman tinguessin tons de veu diferents. Després d'aquella sèrie van venir més dibuixos animats on apareixia el Cavaller Fosc, i el senyor Conroy se'n va fer càrrec gairebé sense excepció: The New Batman Adventures, Batman Beyond, Justice League, Justice League Unlimited, i les pel·lícules Mask of the Phantasm, Batman & Mr. Freeze: SubZero, Batman Beyond: Return of the Joker i Mystery of the Batwoman. Més endavant també li posaria la veu a Batman: Gotham Knight, Superman/Batman: Public Enemies i Superman/Batman: Apocalypse. I he dit "gairebé sense excepció" perquè sí que n'hi ha una, la de la pel·lícula Under the Red Hood, on el personatge va tenir la veu d'en Bruce Greenwood.


Això és una curiositat: a la pel·lícula Batman de 1989, dirigida per en Tim Burton i responsable del boom d'en Batman des de llavors, es va descartar l'aparició d'en Robin, però a l'edició especial en DVD, de 2005, es va incloure aquest storyboard animat d'una seqüència on el Noi Meravella havia d'aparèixer, i es van fer servir les veus d'en Mark Hamill (en Luke Skywalker i veu habitual del Joker animat) i en Kevin Conroy. Canviem de mitjà:


Aneu al minut 2 aproximadament. Aquest és el grandíssim joc Batman: Arkham Asylum, de 2009, on en Kevin Conroy posava la veu altre cop a en Batman, igual que en Mark Hamill ho feia amb en Joker. Trobo, però, que en Conroy està força canviat, aquí. Suposo que tots ens fem grans.

No era el primer videojoc on feia de Batman, però, ja que abans ho va fer a The Adventures of Batman & Robin (en versió Mega-CD, que conté escenes animades), Batman Vengeance i Batman: Rise of Sun Tzu. A més, repetirà a la seqüela de l'Arkham Asylum, anomenada Arkham City, a partir del proper octubre. El voleu veure fent d'actor? 


Era a la sèrie Murphy Brown, emesa de 1988 a 1998, on hi tenia aquest petit paper el 1991, en un sol capítol. Un registre completament diferent del seriós i torturat Bruce Wayne / Batman. Sigui com sigui, està clar que amb comptades excepcions, el Batman animat és seu (també quan surt en d'altres sèries com la d'en Superman). I quan no ho és, com en el cas de Batman: The Brave and the Bold, hi fa alguna aparició, en aquest cas fent del Batman de Zur-en-Arrh. La imatge d'en Batman per a molts serà l'Adam West, en Michael Keaton, en Val Kilmer, en George Clooney o en Christian Bale, però la veu... és la d'en Kevin Conroy.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails