Menú

dijous, 14 d’octubre del 2010

Visionats: Superman/Batman - Public Enemies

Si alguna vegada heu llegit o sentit la paraula OVA, potser sabreu que es tracta d'episodis d'anime fets directament per a la seva venda en vídeo, en què la producció és d'una qualitat més elevada que la dels capítols d'una sèrie de televisió. Però no és un fenomen exclusivament japonès, i DC Comics n'és un exemple amb les seves Animated Original Movies, creades per a la seva venda en DVD sense passar pel cinema ni la televisió. 


És el cas d'aquesta Superman/Batman: Public Enemies, apareguda fa un any als Estats Units i disponible en DVD a les nostres botigues a un preu molt interessant. No és així com l'he vist jo, però sí com la veuré la propera vegada. En fi, la pel·lícula, que dura 67 minuts (durada perfecta per a la meva minvant paciència a l'hora de veure llargmetratges), està basada en el primer arc argumental  de sis números de la col·lecció de còmics Superman/Batman, iniciada el 2003 amb els dibuixos d'Ed McGuinness i el guió del famós Jeph Loeb. Vegem-ne el tràiler:


La qualitat no és gaire bona, però era l'únic tràiler oficial... Doncs bé, deia que la pel·lícula es basa en aquells sis primers números, i ho fa amb força fidelitat. He de reconèixer que amb la memòria que tinc, que és lamentable com no em cansaré mai de dir, vaig haver de fullejar els còmics en acabar de veure el film, i fet això puc dir que sí, que és força fidel. Hi ha alguna escena i algun diàleg que són exactament com al còmic, d'altres tenen diferències subtils com ara un escenari diferent o una acció que la duu a terme un personatge a la versió en paper i un altre a la versió animada, però en general és la mateixa història. 

Una bona aventura en què en Lex Luthor, president dels Estats Units en aquella època, s'enfronta a l'amenaça d'un gran meteorit de kryptonita que s'apropa ràpidament a la Terra, i aprofita l'ocasió per fer-s'ho venir bé per convertir en Superman en enemic públic número u. En Batman, el seu associat, de retruc també en surt escaldat. Tot això dóna lloc a una història plena de tensió on els combats més interessants són els que tenen lloc entre els bons... i els bons. També hi ha drama, humor, i una qualitat de producció per sobre de l'habitual a les sèries habituals de la DC, que ja era alta, amb una banda sonora lleugerament d'estil Hans Zimmer i la qüestió de les veus molt ben cuidada, perquè hi tenim les habituals de les sèries de televisió (almenys a la versió original en anglès, no pas a la versió doblada, que pel que he llegit no manté la mateixa veu dels personatge en tots els productes audiovisuals en què apareixen, si bé s'ha de dir que en el cas d'en Batman té una veu més o menys habitual). 


Tinc més pel·lícules per aquí pendents de veure, però de moment hem començat amb bon peu, i per part meva és una compra segura, sobretot ara que té un preu oficial de 5,99. Recomanada. Si us agraden els personatges, esclar. Naturalment, conèixer a fons l'Univers DC ajuda a endur-se petites alegries en reconèixer secundaris i entendre la seva relació amb els protagonistes, però no és imprescindible per gaudir del film. 



3 comentaris:

  1. ami ma grada capucha roja es mes adulta

    ResponElimina
  2. Sí, de fet m'atrau més. La tinc pendent de veure, el que passa és que és la més nova i volia veure les altres abans, però estic d'acord amb tu, per força ha de ser més dramàtica i adulta. A més, el guió és d'en Judd Winick, que és qui va escriure també la trama d'en Red Hood a la col·lecció regular de Batman. I per a mi Judd Winick és sinònim de qualitat. :)

    ResponElimina
  3. Un bon entreteniment i una bona compra a aquest preu (ja la tinc al sac). ^^

    La versió animada d’en Red Hood està molt ben treballada, fins i tot més ben lligada que el còmic original. Te la recomano!

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails