Menú

dijous, 15 de març del 2012

Els Simpson parodien Origen

No és pas cap sorpresa que Els Simpson facin paròdies cinematogràfiques, i no fa gaire vam veure un recull de les relacionades amb sèries de televisió, però això no treu que sigui interessant veure la que va tenir lloc al capítol 23x16, emès originalment als Estats Units diumenge passat en un capítol anomenat How I wet your mother, que podria fer-nos pensar en la paròdia d'una altra sèrie, però no. Res a veure.


La paròdia és d'Origen, Inception en anglès, i no és pas un moment esporàdic, no: és el tema recurrent del capítol. Partint de la premissa que en Homer ha començat a tenir problemes per a controlar la bufeta durant les hores de son tot i la seva edat (i d'aquí el "wet" ("moll") del títol), el professor Frink suggereix que la família s'introdueixi als somnis del protagonista per tal de solucionar el problema.


L'homenatge és més que evident, no n'hi ha cap dubte. Tot i així jo em resistia a pensar que les referències hi serien durant gairebé tota la resta de l'episodi, però l'escena de la neu va donar lloc a d'altres i va esdevenir clar que la cosa aniria per aquí.


Aquesta escena de la platja i la ciutat també ens recorda molt escenes de la pel·lícula, tot i que aquí els seus carrers no estan abandonats i a més estan adaptats als elements que hi ha al cervell d'en Homer. No podia faltar-hi la part del carrer que puja, amb un bon toc marca de la casa amb la Maggie al final.


Una altra de les escenes inoblidables del film és quan el personatge protagonista del somni es va despertant i això es reflecteix en l'esfondrament de l'entorn on té lloc el seu somni, una situació parodiada magistralment en aquest episodi. I és clar, això tenia unes conseqüències:


Quan això passa els personatges es van despertant en els diferents nivells del somni, i la història en aquest cas acaba feliçment amb la solució del problema d'en Homer. Sí, és un spoiler, però vaja, no us he dit com passa, tot això, sinó que he posat les escenes més fortament inspirades en el film d'en Christopher Nolan. I ens en falta una, en aquest sentit:


La de la baldufa, naturalment, una de les més debatudes de la pel·lícula. A més serveix per a fer l'últim gag d'un episodi que molts diran que suma l'enèsima paròdia als arguments dels capítols d'Els Simpson, un recurs que certament es fa servir cada cop més i de vegades pot semblar excessiu, però en aquest s'ha fet molt bé i ha fusionat els elements de la cultura popular aportats pel film amb l'essència de la sèrie d'en Matt Groening i gags originals, amb el resultat d'un episodi d'allò més entretingut.


3 comentaris:

  1. Vaja... cada cop que poses alguna cosa així dels Simpsons, dóna ganes de mirar el capi sol, a que no crec que tinguin relació el no haver vist els anteriors... xDDDD

    ResponElimina
  2. Pots fer-ho, perquè no hi ha una continuïtat gaire important. L'únic que es manté és quan ha mort algun personatge, molt esporàdicament, que no surt més, però ja està. XD

    ResponElimina
  3. Uala!! Spoiler!! ha mort algú!! xDDD :P

    Bé, doncs segurament ja miraré el capi... recorda-m'ho!!! o si el tens, no l'esborris i el miro el cap de setmana :D

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails