Menú

dissabte, 8 de desembre del 2012

El perruquer d'en Yamcha i en Son Gohan

No sé si us hi heu fixat, però jo que sóc molt detallista amb Bola de Drac he anat detectant al llarg dels anys un patró en els pentinats de dos personatges que no tenen cap parentesc i que, en realitat, amb prou feines van intercanviar paraules en tota la història de l'obra més coneguda d'Akira Toriyama.

Parlo d'en Yamcha i en Son Gohan, personatges completament diferents però que, aparentment, van al mateix perruquer o s'inspiren l'un en l'altre per als pentinats, tot i que per qüestió d'edat hem de suposar que és en Son Gohan qui es fixa en l'estil d'en Yamcha. En tot cas són els dos personatges que més vegades canvien de pentinat en tot Bola de Drac, si no comptem la Bulma.


Tot i que aquestes imatges corresponen a la saga de l'arribada dels Superguerrers, en realitat és el primer pentinat que li vam veure a en Yamcha. Un pentinat que definirem com de cabells llargs sense recollir i que en Son Gohan portaria molt breument en el futur.


Ho va fer a la saga d'en Cèl·lula, mentre s'entrenava a la Sala de l'Esperit i el Temps, més per deixadesa que per elecció pròpia i després de trencar, en transformar-se en superguerrer, la goma amb què es feia la cua. 


El segon pentinat d'en Yamcha el vam veure al Torneig de la Baba la Vident, en plena saga de la Cinta Vermella. Un canvi radical on el vèiem amb els cabells curts, tot i que en procés de créixer. Tornaria a anar així a la part final de Bola de Drac, quan ja no lluitava.


En Son Gohan el duu en la seva versió del futur d'en Trunks, quan feia d'entrenador del fill de la Bulma amb l'esperança de vèncer, fent equip amb ell, els temibles A-17 i A-18 d'aquella línia temporal. 


El pentinat que duu en Yamcha quan en Freezer arriba a la Terra era repetit de l'època del 22è Gran Torneig de les Arts Marcials, on va fer el seu millor paper, per tant aquesta imatge és igualment vàlida. És l'horrible pentinat de tassa que personalment vaig evitar durant tota la meva infantesa perquè ja llavors considerava que era horrorós. 


En Son Gohan el va dur just abans, a la saga de Namek, per decisió de la seva mare, la Xixi, que tenia un gust discutible per als pentinats i la roba del seu fill. Però com ja hem dit en realitat qui el va estrenar va ser en Yamcha, molts anys abans.


En l'època del 23è Gran Torneig de les Arts Marcials en Yamcha, a banda de presentar-se amb unes cicatrius que no li van marxar mai (és el personatge amb més mala sort de la sèrie) i que segurament li va fer algun dels seus companys d'entrenament, que eren en Ten Shin Han, en Krilín i en Chaos, duia els cabells llargs però recollits en una cua


Aquí teniu un gif animat on s'aprecia perfectament que en Son Gohan va dur el mateix pentinat, o molt semblant, durant l'entrenament amb en Cor Petit. Des de la seva primera aparició amb aquell cridaner vestit groc i el barret vermell amb la bola de drac al damunt ja anava així, però més curt, de manera que s'apreciava menys. El tornaria a dur quan en Freezer va arribar a la Terra.


Finalment veurem el pentinat de punta d'en Yamcha, que portava quan els androides A-19 i A-20 li van fer aquell horrible forat a la panxa, que per cert a l'anime trencava parcialment el logo d'en Kaitô, que al manga no duia.


En Son Gohan el duria al seu últim combat amb el monstre Bu, amb l'única diferència d'un ble que li penja al mig del front.

Digueu-me friki, però és un tema que sempre m'ha cridat l'atenció i feia molt que li volia dedicar una entrada a Cementiri de Pneumàtics. I vosaltres? Us hi havíeu fixat? Hi ha cap pentinat que m'hagi deixat de comentar?







9 comentaris:

  1. És un fet curiós que en Toriyama (conscient o inconscientment) decidís utilitzar els pentinats d'en Yamcha per en Gohan, quan el més destacat i tal com tu dius des de que es van coneixer amb l'arribada d'en Vegeta i en Nappa poques paraules hi han hagut entre ells.

    Per cert en les èpoques que en Gohan ha portat els cabells llargs, mai ha portat goma. Et confons amb en Trunks del futur en el moment de desplegar tot el seu poder contra en Cèl·lula un cop havent aconseguit la perfecció.

    ResponElimina
  2. Mira que mai m'havia parat a pensar en aquesta semblança reiterada dels pentinats de'n Yamcha i Gohan, però en quant he vist el títol de l'article m'han vingut a la ment bastant de les coincidències que després apareixen al text ^^.

    Frikada, sí, però força interessant i curiosa de llegir ;).

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No em confonc, no, fixa't que quan en Gohan entrena amb en Cor Petit no duu la melena al vent, sinó que porta cua. Ergo, duu goma o cinta. XD

      Vaja, així ho interpreto jo, almenys!

      Elimina
  3. Sí, ma mare flipava amb la Bulma, tan pel canvi de pentinat com de vestuari. Sempre ha dit que probablement va provocar una revolució en el món de l’animació. No en tinc ni idea, però sí que resulta curiós veure un personatge de dibuixos animats (i sobretot d’aquella època) amb tantes variacions.

    En això dels pentinats del Yamcha i el Son Gohan no m’hi havia fixat mai. Serà casualitat? Ara mirant-me el Yamcha del 23è Torneig de les Arts Marcials em recorda descaradament al protagonista d’un altre shônen: el Kenshin de ‘Ruroni Kenshin’. Entre la cua i la cicatriu en creu de la galta esquerra queden pastats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, molt bona observació, aquesta d'en Yamcha-Kenshin. No m'hi havia fixat!

      Elimina
  4. jajajaja bona entrada, realment no m'hi havia fixat mai! en quines coses que et fixes! XD

    ResponElimina
  5. Jeje, molt bon anàlisi sobre els pentinats! Mai m'havia parat a pensar sobre aquesta qüestió... Realment sí que sembla que vagin al mateix perruquer ja que, com tu dius, en moltes ocasions els seus pentinats coincideixen. De fet a les últimes dues fotografies es podrien confondre i tot!

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails