Menú

dissabte, 23 de setembre del 2017

Sèries: Better Call Saul (3a temporada)

Han passat mesos des que vaig acabar de veure la tercera temporada de Better Call Saul, l'aclamat spin-off de Breaking Bad, però no ha estat fins ara que n'he fet una entrada perquè, senzillament, m'havia estimat més parlar d'altres coses, abans. 

Però la vaig veure al dia, setmana rere setmana, com sempre, i és que es tracta d'una de les meves sèries preferides de l'actualitat. Al capdavall, continuo considerant la sèrie "mare" la meva preferida i aquesta no només n'és una digna successora, sinó que algunes veus ja consideren que podria superar-la i tot.


La tercera és una temporada en què veiem la destrucció definitiva de la relació entre el protagonista, el futur Saul Goodman, i el seu germà, en Charles McGill, una batalla legal d'astúcia que, coneixent en Jimmy, i per més que els "grans" el menyspreïn com a advocat, per força havia de ser apassionant

El combat té lloc amb males arts i moltíssima picardia per totes dues bandes, però és un terreny en què en Jimmy es mou com peix a l'aigua, com anirem veient durant aquesta temporada en què potser perd una batalla, sí, però la guerra és més llarga.


Com que es veu obligat a prendre's un descans ha d'estudiar maneres de guanyar-se la vida, i és llavors quan entra en contacte amb el món de la publicitat i pot alliberar el showman que té dins. També és en aquest moment que neix el personatge d'en Saul Goodman, i quan el lema de "tot s'hi val" adquireix la seva màxima expressió.

Televisió a banda, però, en Jimmy també reprèn el contacte amb les ancianes a qui havia ajudat a portar una demanda -una de les poques bones accions amb què ens havia entendrit aquest bandit- i se les empesca per embrutar la bona imatge que s'hi havia guanyat. 


Pel que fa a la seva vida personal, continua la relació amb la Kim, a qui va convèncer per muntar una oficina conjunta tot i tenir clients per separat, ben allunyats ja de l'enorme bufet Hamlin, Hamlin & McGill. 

És una relació que té el seu ritme, ja es veu que ella no n'està 100% convençuda i que no és del tot formal, però també, i des de la primera temporada, patim per ella perquè, per culpa de la seva bondat i la seva debilitat per en Jimmy, acabarà prenent mal, tard o d'hora.


Pel que fa als més criminals del repartiment, en aquesta tercera temporada es produeix l'esperada trobada entre en Gus Frink (Giancarlo Esposito), el gran dolent de Breaking Bad i propietari de la cadena de menjar ràpid Los Pollos Hermanos, i el "justicier" o antiheroi Mike Ehrmantraut, un dels seus esbirros més importants a la sèrie original i que està brillant en aquesta com a personatge més entranyable. 

Aquí veiem com entren en contacte i de quina manera l'ancià, que s'havia emmerdat en una guerra solitària contra el narcotraficant Héctor Salamanca, es veu mig obligat a treballar per al rival d'aquest. Les desventures d'en Nacho, per altra banda, es continuen enduent bona part del metratge dels episodis amb més interès i tensió que mai, tret característic d'aquesta sèrie i la que la va originar.


La tercera temporada de Better Call Saul continua reafirmant una sèrie que cada cop queda més clar que és un encert, i que, encara que sembli paradoxal, mentre s'acosta argumentalment -i pel que fa a aparició de personatges- a la sèrie original, alhora va prenent més personalitat.

Les peces per a la connexió total amb Breaking Bad ja estan gairebé totes posades, però jo almenys tinc ganes que em continuïn explicant coses d'aquests personatges i el seu rerefons, i trobo que com a mínim no hauríem de veure aparèixer en Walter White (Bryan Cranston) fins a la cinquena temporada o, per crear un cop d'efecte, al final de la quarta. Ja ho veurem.

 


3 comentaris:

  1. llibertat presos polítics4 de novembre del 2017, a les 16:37

    On has vist la tercera temporada? al nètflix només hi ha fins la segona.
    Gràcies i bon resum.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!

      Doncs la vaig anar veient al ritme amb què s'estrenava als Estats Units, com gairebé totes les sèries que miro. Per tant, descarregant-ne els episodis via torrent.

      Elimina
    2. Gràcies!

      Doncs la vaig anar veient al ritme amb què s'estrenava als Estats Units, com gairebé totes les sèries que miro. Per tant, descarregant-ne els episodis via torrent.

      Elimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails