Menú

divendres, 12 de juny del 2009

Adéu, Tenchi

És molt probable que algú dels que llegeixin això pensi que no té gaire sentit que en parli al meu bloc, perquè no érem amics ni tampoc massa coneguts, però la notícia de la mort del traductor de manga i anime Alberto Aldarabí, "Tenchi", aquesta matinada als 36 anys, m'ha deixat tocat de seguida que l'he sabut i la sensació de malestar no m'ha abandonat encara.

N'han parlat a fòrums i molts blocs del món del manga, i jo no sóc més que un membre d'una de les fases del procés de traducció del manga que havia tingut l'ocasió de treballar amb textos seus dues o tres vegades, però he sentit la seva desaparició perquè he vist, llegit i notat el buit que ha deixat en tots els que l'estimaven. Jo ja no tindré l'oportunitat de conèixer més profundament un noi que era, és i serà tan estimat com ell, però deixo aquí una pàgina d'una de les seves traduccions, amb una escena protagonitzada per l'Ataru Moroboshi (Urusei Yatsura o Lamu), personatge d'on vaig treure el meu pseudònim.


És possible que algú vegi això i pensi que el traductor es va prendre massa llibertats fent aquesta adaptació. Bé, la idea és transmetre la gràcia de l'original, i si en Tenchi va pensar que la millor manera de fer-ho era aquesta, essent com era per a molts el millor traductor de manga humorístic de l'Estat, la protesta queda desestimada.

Descansa en pau, Tenchi. Potser en una altra vida tinc el privilegi de conèixer-te millor.


1 comentari:

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails