Menú

dimarts, 27 d’octubre del 2009

Captain Tsubasa: les cares

Sóc de l'opinió que el disseny de personatges de Captain Tsubasa mostra, en comptes d'una evolució lloable, una decadència comparable a la de Bola de Drac cap al final. A les aventures d'en Tsubasa Ôzora i companyia quan són adults els cossos dels personatges han esdevingut enormes muntanyes amb un cap tot petitó al damunt, i això passa amb els personatges que van començar com a nens (cosa que seria fins i tot acceptable), però també amb els que ja eren adults en començar la història.


 
Aquí tenim en Tsubasa en una de les primeres imatges de Captain Tsubasa...




...I aquí, de gran, al principi de Captain Tsubasa: Golden 23, amb els seus amics Genzô Wakabayashi i Tarô Misaki vestits amb la samarreta de la selecció japonesa. En aquest dibuix no és tan evident com en segons quins moments, però amb la figura d'en Wakabayashi sí que queda bastant clar.

Deixant de banda aquest problema, crec que en Yôichi Takahashi és bo diferenciant les cares de les seves "criatures", si més no comparat amb altres. En Mitsuru Adachi, autor que en general m'agrada molt més, és en canvi més feble en aquest sentit, encara que potser les repeticions de cares i estils corporals en les seves obres és quelcom intencionat. No ho sé, però el cas és que el mestre Takahashi sap deixar clar quin personatge estem veient en cada moment, encara que sigui amb subtils diferències de longitud dels cabells. I si no amb una cinta al front, un serrell que tapa un dels ulls o una cicatriu al front.

Tot i així, hi ha patrons que es repeteixen i que és divertit anar trobant. Comencem amb els cabells arrissats, que comparteixen uns quants personatges.


En Teppei Kisugi



La Natsuko Ôzora, mare d'en Tsubasa



En Roberto Hongo



La Kaori Matsumoto, la reclutadora del Toho.



En Makoto Kitazume, entrenador del Toho


Però també els podríem ordenar segons el criteri de les dents, i llavors tenim els següents exemples:


En Hajime Taki



Els bessons Tachibana, els de la Catapulta Infernal.

Per acabar, també hi ha casos en què hom es pregunta si no hi ha cap relació de parentesc entre alguns personatges que en teoria no tenen vincles de sang.


En Kôji Nishio, de l'anomenat Quartet de l'Otomo



En Kozo Kira, entrenador del Meiwa a primària. Potser aquest emparellament està una mica agafat pels pèls, però tenen una retirada.


En Mitsuru Sano, del Hirado



En Munemasa Takagiri, de la Federació Japonesa de Futbol




Tadashi Shiroyama, entrenador del Nankatsu al primer torneig



Yuzo Morisaki, porter del Nankatsu

Com ha quedat demostrat, són diverses les cares que es repeteixen o que tenen moltes semblances, però al mateix temps podem veure'n la diversitat. Si les que es "repeteixen" en són tantes, les que no encara en són més.


3 comentaris:

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails