Menú

dilluns, 22 de febrer del 2010

Mor en Ricard Palmerola, veu del mestre Yoda

I sembla que els actors de doblatge continuen caient, com un degoteig constant, perquè ara torno a interrompre el Cicle Popeye, al qual li quedava només una entrega, per fer-me ressò de la mort de Ricard Palmerola, de 88 anys, locutor de ràdio i veu de personatges com en Yoda de Star Wars (en català i en castellà, i a totes les entregues de la saga, spin-offs inclosos), en Bacterian de Bola de Drac i l'Akira Toriyama a Dr. Slump, entre altres coses. Escoltem-lo:


M'ha costat trobar-ne una mostra i al final l'he trobat al tràiler en català de Star Wars: The Clone Wars. Poseu-lo al minut 1:00 aproximadament si no teniu paciència.


En Toriyama sortia a Dr. Slump amb força freqüència, però no sempre tenia la mateixa veu. És evident que és la mateixa que la d'en Yoda, oi? I ara el veurem fent de Bacterian a Bola de Drac (minut 2:50 aproximadament):


En Ricard Palmerola no és que fos gaire prolífic en el doblatge d'anime, i tampoc no crec que gaire gent hi hagués caigut (jo segur que no, i mira que m'hi fixo), però havia posat la veu a aquests tres personatges i sempre el podrem sentir quan els tornem a veure obrir la boca.

 

Aquí el tenim, amb un llibre on apareix en Yoda a les mans. Descanseu en pau, mestre.



1 comentari:

  1. Un altre actor de doblatge molt conegut que ens deixa.

    Mitica la seva veu de Yoda, la seva representació més coneguda.

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails