Menú

dimarts, 2 de març del 2010

Beverly Hills 90210, una tragèdia grega

Com que últimament m'he adonat que us agraden els temes de morts, i ja que aquest bloc té la paraula "cementiri" en el seu nom, aprofitaré per fer una entrada que em venia de gust des de feia temps. Una subtrama argumental de Beverly Hills 90210 absolutament dramàtica i que va començar a la temporada 3 per tancar-se definitivament a la 6. M'agradaria que miréssiu els fragments de vídeo que he tallat i penjat personalment a Youtube.

Va començar amb la mort d'en Jack McKay, el pare d'en Dylan, un home que havia estat empresonat per delictes econòmics i que tenia un enemic jurat. Amb el temps va sortir de la presó i, malgrat les reticències, pare i fill van començar una relació de zero. La cosa, però, va acabar malament:


El vídeo correspon al capítol 21 de la tercera temporada. Després d'allò, en Dylan va jurar venjança, i va acostar-se a l'assassí del seu pare a través de la seva filla. De fet, es pensava que era un fill, anomenat Tony, però en realitat era Toni, que als Estats Units és femení quan és amb i llatina (tindré problemes amb això, quan hi vagi...). I, esclar, se'n va enamorar. I aquella bonica història d'amor va acabar en casament... i funeral.

 
M'imagino la situació d'en Brandon, veure això ha de ser terrible. I ara passem a un gran moment relacionat, el del funeral, que per a mi és un dels millors moments que he vist en una sèrie de televisió.


Tot això succeïa al 10 de la sisena temporada. Una història tristíssima, molt dramàtica, que a mi em va impactar moltíssim. La conya de tot plegat, i el que fa aquesta trama digna d'una tragèdia grega, és que el pare d'en Dylan no era mort, com es va veure al capítol 18 de la desena i última temporada. Va simular la seva pròpia mort amb la col·laboració de l'FBI per tal que en Tony Marchette deixés de perseguir-lo, de manera que es va introduir al programa de protecció de testimonis, però ho va voler fer tan creïble que va tenir enganyat el seu fill. La causa era noble, perquè de pas protegia en Dylan, però les conseqüències van ser devastadores.

Ja sabem que en Dylan se'n va refer (a Beverly Hills tot era fàcil d'oblidar) i que va acabar amb la Kelly, però el pobre nano tenia més traumes a la seva vida dels que van tenir mai els seus amics tots junts. Per cert, l'actor Stanley Kamel, que feia de Tony Marchette (el pare de la Toni o Antonia), va morir als 65 anys d'un atac de cor a casa seva, i el seu personatge a la sèrie Monk, òbviament, també va desaparèixer, cosa que van justificar amb un atac de cor succeït entre la sisena i la setena temporada.


5 comentaris:

  1. De poques coses que m'enrecordo de la sèries són els traumes i la mala vida d'en Dylan.
    Déu n'hi do la mort del seu pare.

    Per cert, pobre gata, no? Mira que dir-li Mal Rotllo.

    ResponElimina
  2. He ampliat el contingut de l'entrada perquè em faltava parlar d'un element clau en tot això. Disculpeu l'error, si us plau.

    Sobre la gata... calla, calla, que jo conec algú que té un nom força més fosc! ;)

    ResponElimina
  3. Volia dir algú que va posar un nom més fosc al seu gat...

    ResponElimina
  4. Hehehe. Ja ho he vist l'ampliació.
    Interessant, em recorda al Mateu Montsolís de Nissaga de Poder. Tothom el va donar per mort i al cap d'un temps apareix.

    ResponElimina
  5. Parlàveu de gats amb noms foscos :D?
    Per cert, els nens aquests els vaig seguir fins que se'n va anar la Brenda i poca cosa més.
    Els que recordo com a mítics van ser els capítols en què la Brenda i la Donna se'n van a França i clar, el Dylan necessitava companyia...

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails