Menú

dilluns, 5 d’abril del 2010

Nostru Senyor, la meva tira còmica

Ara ja feia uns quants dies que no escrivia, i trenco aquesta dada negativa amb una notícia que m'omple de satisfacció. Us presento una tira còmica de periodicitat encara per determinar, protagonitzada per Nostru Senyor, i que aniré publicant en aquest bloc. La primera entrega és especial perquè és feta amb el Paint, i la presento en dues versions, una en color i l'altra en blanc i negre. 


Aquesta és, naturalment, la versió en blanc i negre, i la que veurem a continuació, ni que sigui per eliminació, s'entén que és la de color:


Malauradament, les imatges fetes amb Paint perden qualitat pel que fa al color quan es passen al format jpeg, i el Blogger ho fa automàticament encara que jo hagi ordenat la pujada de les imatges en format bmp. No hi puc fer més, em sap greu. Totes dues s'han de clicar per tal de llegir-les (bé, el text és el mateix, només canvia el tema del color). Per què n'he fet dues versions? Perquè la idea és que la tira sigui en blanc i negre, però ja que aquesta primera l'havia fet amb l'ordinador, he aprofitat per acolorir-la fàcilment.

Com he dit, la tira serà en blanc i negre, i que la primera hagi estat feta amb el Paint és anecdòtic. A partir d'ara la faré a mà, en paper, i després l'escanejaré. Fet això serà impossible acolorir-la amb el Paint perquè en passar per l'escàner els blancs quedaran reflectits amb les desigualtats pròpies del paper, i no domino cap altre programa de dibuix, però tot i que estic orgullós de dibuixar més o menys igual amb el Paint que a mà, quan ho faci artesanalment podré oferir més detalls que els que es veuen a la versió en blanc i negre de dalt. 

Pel que fa a l'argument, bé, és Nostru Senyor en clau humorística i quotidiana, i aniré fent tires a mida que se m'acudeixin idees. L'origen de tot això es remunta a fa molts anys, en què vaig dibuixar una escena (una única vinyeta) en una taula de l'institut, i em va agradar molt, però per la naturalesa del seu format es va perdre, i sempre em vaig quedar amb les ganes de fer-ho seriosament. Aquí ho teniu, doncs.

3 comentaris:

  1. Molt bé! veig que al final la cosa va endavant. Seguirem, doncs, les històries de Nostru Senyor :-)

    ResponElimina
  2. M'alegro que finalment t'hagis decidit a compartir el teu bon humos :) Enhorabona To!

    ResponElimina
  3. Sí, això de dibuixar i escanejar és un maldecap. Hi ha gent que un cop escanejat, ho vectoritza i amb el mateix programa de vectoritzar hi afegeix color. Una mica pal, tot plegat, però vaja.
    Per cert, no se m'havia acudit mai de quin color són els calçotets de Nostru Senyor...però haurien de ser del Barça, no?

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails