Menú

dissabte, 19 de juny del 2010

En Red Robin a Madrid

Un dia us vaig ensenyar en Robin bevent aigua catalana, i avui torno a escanejar unes imatges per tal de mostrar-vos en Tim Drake (també conegut com a Tim Wayne des que va ser adoptat per en Bruce Wayne), que ara fa de Red Robin en una col·lecció en què viatja pel món a la recerca del seu pare adoptiu, donat per mort a Final Crisis

I bé, al primer número el veiem a Madrid, en una trama que em sorprèn per la ignorància del guionista Christopher Yost en fer una insinuació relativa a ETA, i posteriorment amb un horrible "Praga, Txecoslovàquia" 19 anys després de la separació de Txèquia i Eslovàquia, però en fi, els americans ja ho tenen, això. El cas és que el dibuixant del primer número és el català Ramon Bachs, i a l'hora de caracteritzar Madrid hi ha afegit alguna nota d'humor molt interessant, que passarà inadvertida per al lector americà però no per a nosaltres: 


Mireu la botiga de darrere la furgoneta. No és que faci una gràcia per caure de cul, però arrenca un somriure. El nom està lleugerament modificat, com se sol fer en aquests casos per tal d'evitar la publicitat gratuïta, però en la següent imatge el que va fer Bachs és gran:


Feu-la gran i fixeu-vos en la botiga de sota d'en Red Robin. Increïble! Aquí sí que m'he rigut i he exclamat en veu alta. Grandíssim, senyor Bachs. Llàstima que no li preguntessin pel tema ETA, perquè certament en Yost rellisca una mica, però aquesta broma del nostre dibuixant fa més fàcil oblidar la vergonya aliena que s'experimenta amb el que he esmentat.


2 comentaris:

  1. Em vaig riure molt amb això Molt be trobat ^^

    ResponElimina
  2. He, he... és que sóc així de friki, i si t'hi fixes també es veu un cartell, al costat del de Timofónica, on hi diu MacJabugo.

    La sèrie, però, continua en d'altres ciutats i ja no hi trobem més referències per a residents a l'estat espanyol.

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails