Menú

dijous, 1 de juliol del 2010

Lectures: Batman - Long Shadows

Fa poc, quan vaig parlar de les conseqüències de la mort d'en Batman, vaig esmentar aquest volum recopilatori que ara he acabat de llegir, i passo a fer-ne la ressenya, amb molt de gust, a més, perquè m'ha agradat molt. 


Batman: Long Shadows recopila els números 687 a 691 de la col·lecció (d'agost a desembre de 2009), amb un nou home sota la capa i la caputxa, i està magníficament dibuixat per Ed Benes (primer número) i Mark Bagley (els altres quatre), basant-se en els guions d'en Judd Winick, un dels meus guionistes preferits, que a més ja havia escrit números de la col·lecció fa pocs anys. 

Es concentra, al contrari del que passa amb Batman & Robin, en el personatge d'en Batman sense el seu company, en com s'està adaptant a la nova situació, certament amb dificultats, i en la feina que fa per tal de convèncer tothom que és el Batman de sempre. No serà gens fàcil, sobretot perquè un dels seus enemics clàssics no s'ho creu i li busca les pessigolles, però el nou Batman continua amb la missió del seu predecessor (i és dolorosament conscient de la raó que tenia amb les seves aparentment excessives mesures de seguretat i prudència), amb l'ajuda inestimable de l'Alfred, que també s'ha d'acostumar a servir un home que no és ni de bon tros tan sec, estalviador en paraules i antipàtic com ho era l'anterior, unes característiques que el majordom més famós de la història del còmic no es pensava que algun dia trobaria a faltar.


I com em podia esperar d'en Judd Winick, la història avança perfectament pel que fa a les missions pròpies del personatge, però al mateix temps hi ha converses i situacions quotidianes, que aprofundeixen en la personalitat dels personatges i les relacions entre ells, cosa que li conec de la seva llarga estada a Green Arrow i que m'agrada especialment. 

El final del volum ens deixa amb ganes de saber més, precisament després d'una d'aquestes escenes "civils". Malauradament tocarà esperar a la sortida del volum Life after Death, que recopilarà els números 692 a 699 de Batman




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails