Menú

dijous, 20 de gener del 2011

Estudi en profunditat de Bola de Drac: errors de guió? (1a part)

L'entrega d'avui sobre l'estudi en profunditat de Bola de Drac era una de les que tenia més ganes de fer, però ara en tinc encara més, havent vist que en les dues entrades anteriors he estat objecte de correccions. Avui té més sentit que mai. Quan vaig fer aquest estudi, fa més de deu anys, vaig detectar una sèrie de coses del guió que no quadraven, i estic obert al debat i a que es pugui resoldre almenys una part d'aquestes cagades del despistat mestre Toriyama. Comencem:


Recordeu la Ranfan? Aquella lluitadora del 21è Gran Torneig de les Arts Marcials que feia servir l'antiesportiva tècnica de treure's la roba (exterior) per tal de despistar el rival i vèncer-lo aprofitant-se de la debilitat masculina? Doncs una de les tècniques accessòries que tenia era fingir que plorava. Segons les normes del torneig, un participant que plora és desqualificat, però se'n va sortir.


Aquesta noia s'hi assembla bastant, però és la comandant Violet de l'Exèrcit de la Cinta Vermella. Què passa, amb ella? Doncs que el Coronel Blue, homosexual i misògin, havia dit que en aquell exèrcit no s'hi admetien dones. M'estranyaria molt que no sabés que un dels seus membres més destacats pertanyia al sexe que tanta angúnia li feia tenir a prop. 


Aquest senyor no és la fusió d'en Pinto i en Julián Muñoz, sinó en Tao Pai Pai, que em va generar un dubte que encara m'obsessiona: si és el germà petit d'en Turi Senín, el rival del Follet Tortuga a més de condeixeble de les ensenyances del mestre Mutaito, i se suposa que en Follet Tortuga ha viscut centenars d'anys i per tant en Turi Senín també, com pot ser que el seu germà petit tingui un aspecte que voreja la cinquantena o, allargant-ho molt, una seixantena ben portada? Per molt que l'edat fèrtil de la seva mare fos de rècord, no crec que s'allargués durant centenars d'anys...


Aquesta imatge també em genera dubtes: si les boles de drac són indestructibles, com s'ha fet el collar, en Yajirobai? 


El palau de Déu també comporta unes quantes preguntes: la primera vegada que surt es diu que només s'hi pot arribar amb el bastó màgic i des de la torre del Follet Karín, àlies Mixet Murri. Però després molts personatges hi arriben volant, tant gràcies a tècniques màgiques com a vehicles voladors. I parlant del bastó màgic, en Karín explica que el va regalar al Follet Tortuga, però en Goku el va rebre de mans del seu avi. La transmissió d'en Mutenroshi a en Son Gohan no s'explica en cap moment, ni s'esmenta. Pot semblar poc important, però és un detall que em fa pensar en una més de les coses que s'empesca en Toriyama sense pensar gaire en la coherència.


La Xixi es va presentar al 23è Gran Torneig de les Arts Marcials per reclamar a en Goku que complís la promesa de casar-se amb ella quan es fessin grans. Una promesa que presumptament li havia fet quan es van conèixer a la primera saga de Bola de Drac, però que si la llegim atentament veurem que no es va arribar a fer mai. En Goku sí que de sobte recorda que li va prometre demanar-li la mà, però no es veu així ni al flaixbac ni llegint-ho directament de la primera vegada que va sortir aquella escena. A l'anime van fer una mena de fals flaixbac on sí que es veu, però vaja... molt agafat pels pèls. Una estratègia d'una dona enamorada que amb els anys es revelaria com la femella amb més mala bava de tot el repartiment.



Aquest goril·la gegant és en Vegeta transformat. Veiem que el seu uniforme, a diferència del que passava amb la roba d'en Goku i en Son Gohan quan es transformaven, resistia el sobtat canvi de mida del seu usuari. És una bona idea per part dels sastres del Planeta Vegeta, fer roba flexible, però... per què es destruïa en rebre l'impacte de cops i atacs d'energia?


Aquest bufó infant de Namek és Déu, de petit. Els seus pares el van enviar a la Terra i li van deixar una carta dient-li que els esperés, que ja hi anirien. Un moment... els seus pares? Però si a Namek només hi ha un sexe i la reproducció és ovípara... Tampoc no se sap per què el van enviar a la Terra. Que en Goku fos enviat al nostre planeta abans que el seu fos destruït té massa implicacions Supermanesques com perquè en Toriyama les fes servir dues vegades, però el cas és que no explica per què un nen de Namek va marxar sol d'aquell pacífic planeta.

Pleguem aquí per avui, perquè n'hi ha molts més, però ja podeu discutir el que vulgueu, a veure si entre tots en traiem l'entrellat o trobem explicacions una mica més satisfactòries i tranquil·litzadores que les de l'autor.


8 comentaris:

  1. Hahahaha! Tu sí que files prim! Mai m'havien passat pel cap aquestes coses, però tens raó.
    A les sèries sempre hi ha un munt d'incoherències (més o menys greus).

    ResponElimina
  2. El meu torn, hehehe:

    - Ranfan i Violet: Res a dir.

    - Tao Pai Pai: Es tenyeix? Cirugia estetica?

    - La Bola de Drac d'en Yajirobe: Recordo també la d'en Mutenroshi quan apareix per primer cop.

    - Sobre el Bastó Màgic (Nyoibo): El gran dubte no es el pas d'en Mutenroshi a en Gohan, si no per que en Karin li va donar a en Mutenroshi, essent tant valuós. La qüestió és explicar per que en Goku té el mitjà que connecta la terra amb el cel.
    Cert primer es diu que el Bastó és l'única manera d'arribar al Palau, però fa tanta amistat amb Déu, que resulta que s'hi pot arribar mitjançant altre maneres, sempre hi quan siguin bons. (no ho recordo quan s'explica). Podriem dir que hi ha una barrera màgica al seu voltant. Hi arriba en Boo, sí, però es que aquest paio està fora dels limits de tot plegat.

    - Promesa a la Chichi: Cert. En Goku quan era petit mai li va dir un Sí. Però clar una mica abans havia tocat les parts nobles de la noieta, i aquesta es monta le seves histories i en Goku es tant innocent, que acaban tenint dos fills.

    - Sobre els vestits de combat: Son resistents als canvis de forma, però tota materia té le seves limitacions per altres bandes. I rebre un cop d'energia important no deu ser gaire bo per l'estabilitat molècular del material. (M'ha quedat bé).

    - El Fill d'en Katattsu, que no té nom per cert. Hi ha el tema dels pares, però quan això s'explicava, no hi havia encara Venerable Ancià i reproducció namekiana. (Tom 17 Popo i Bulma a la nau namekiana). I segons sembla en Katattasu va enviar el seu fill a la Terra per un fort Canvi Climatic a Namek.

    En Toriyama anava improvitzant, comportant errors més o menys greus de guió.
    Esperant la segona part on segurament mencionaràs un dels més greus: El cap d'en Cèl·lula.

    Salut.

    ResponElimina
  3. Això que dius de la bola és cert, ja no ho recordava!

    Sí, el tema del palau de Déu és un tracte de favor, està clar, però no queda gens bé.

    Jo crec que en Goku i la Xixi van tenir dues trobades íntimes i prou. En Goku ni tan sols estava interessat en tenir parella. En Son Goten va ser concebut, clarament, durant la saga d'en Cèl·lula, i si filem prim devia ser en aquells deu dies de descans que en Goku es va autoprescriure. La cosa és que devien fer-ho estant ell en estat de superguerrer. Quin tros de dona, doncs, la Xixi.

    Alguna cosa em sonava del canvi climàtic, però al manga no sembla que s'esmenti. De tota manera... per què no van enviar més nens nameks fora? I també he pensat jo quin era el nom real de Déu, però... qui és en Kattatsu?

    No pateixis, l'error del cap d'en Cèl·lula el tinc també apuntat, serà en una propera entrada, he he...

    ResponElimina
  4. Lo del canvi climatic/atmosferic, es comenta al tom 17 de l'Edició Definitiva.

    Segons sembla fa molt temps al Planeta Namek hi va haver un fort canvi climatic. Un dels Namekians, en Katattsu, va enviar el seu fill amb un nau especial i va arribar a la terra. Del canvi climatic només en sobreviuen dos, el que serà el Venerable Ancià i el nen. Aquest en fer-se gran i en entrar en contacte amb la gent, el mal anirà entrant al seu interior. Un dia coneixarà l'existencia de Déu, el qual tard o d'hora morirà. El noi el vol substituir però abans s'ha d'extreure el mal interior que té. Amb temps i entrenament ho aconsegueix. El mal esdevindrà el Gran Rei dels Dimonis, que utilitzarà el nom de Cor Petit/Piccolo, que en llengua namekiana vol dir "Altre món". Per altra banda doncs el noi havent-se purificat esdevé el nou Déu de la Terra.

    Lo d'en Katattsu es menciona quan en Krilin va ha veure el Venerable Ancià i aquest li posa la ma al seu cap. Tom 18.

    ResponElimina
  5. Todo más o menos acertado. Cabe señalar que sí Dios no conoció a su "familia", y en el planeta tierra lo normal es tener padre y madre -o por lo menos se necesitan para que haya prole-, pues él pensaría que tenía dos padres

    ResponElimina
  6. El tema del canvi climàtic és cert, és més, quan van a Namek, s'explica que els namakians plantes arbres per recuperar l'ecosistema del planeta, ja que va ser arrassat per aquell canvi climàtic (fet i fet els namakians no han de sembrar res perquè s'alimenten només beven aigua).

    Pel tema del vestit del Vegeta, a Bola de Drac hi ha una norma no escrita amb la roba que diu així "com més fort és un personatge, més aguanta la seva roba", i si t'hi fixes es compleix a la perfecció, els atacs que malfereixen a la persona és el que té exectes sobre la roba, ja poden fer una ona energètica capaç de destruir un planeta, si el personatge la pot resistir com si res, la roba també ho farà.

    ResponElimina
  7. M'encanten aquesta mena de posts.

    Et comentaré fins on jo he arribat en el manga:
    -Ranfan: Aquí en Toriyama es podria excusar amb un argument ben fàcil (una mica agafat pels pèls, potser): l'àrbitre dels combats s'hi fica tant en cadascun d'ells que acaba oblidant-se que la seva feina, a més de comentar les lluites és fer complir les regles. Vaja, que és bastant despitadet. Només cal fixar-se en la de vegades que li han de demanar que comenci a comptar quan un contrincant queda fora de combat.

    -Violet: a la versió en català del manga, en Blue no diu que no hi acceptin dones, sinó que no les hi volen. D'aquí podria interpretar-se que no és que no les hi vulguin els de la Cinta Vermella, sinó que no les hi vol ell. Quantes vegades algú parla pels altres en casos anàlegs a aquest?

    -Tao Pai Pai: de moment, no tinc dades sobre el seu germà gran, així que no te'n puc dir res.

    -Chichi: de moment, només he presenciat la seva trobada amb en Goku durant la infància. Tot i que en Goku no digués que sí, ja se sap com són algunes dones de manipuladores per a pescar l'home que volen. I, si aquest és ingenu, doncs encara ho tenen més fàcil. Inventar-se coses que suposadament van succeir fa una colla d'anys, tenint en compte que no podem recordar bé certs detalls, és una de les seves moltes estrategemes.

    Ja no puc comentar res més del que s'esmenta a l'entrada.

    D'altra banda, per què (gairebé) tothom creu que en Goku és asexual? U_U Una cosa és que no ser un Follet Tortuga o, si molt m'apures, un Krilín, però d'aquí a què mai-mai-mai tingui desig sexual hi ha un tram ben llarg.

    ResponElimina
  8. M'agrada la proposta d'explicació per al tema de la Ranfan, això de la Violet pot ser (no he arribat encara a aquest punt en l'edició definitiva, que tinc sencera però porto pel tercer volum pel que fa a la lectura, i no recordo haver dit que en Goku sigui asexual, però és evident que el seu principal interès és la lluita i després va el menjar. XD

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails