Menú

dimarts, 25 de gener del 2011

Estudi en profunditat de Bola de Drac: errors de guió? (2a part)

Continuem amb els errors de guió de la grandíssima Bola de Drac, errors o coses que no s'entenen gaire i que, com a la primera entrega, m'agradaria que generessin cert debat per tal que tots plegats tinguem respostes sobre aquests dubtes i puguem dormir més tranquils. 


Aquesta desagradable imatge correspon a la mort d'en Nappa, un tipus de mort que es va poder veure a la sèrie algunes vegades i que consistia en l'explosió, prèvia deformació, d'un personatge. El que no acabo d'entendre és com, amb un sol raig d'energia, podia morir tan fàcilment un tio que ho havia resistit tot. 


Aquest ésser tan lleig és en Porunga, el drac de Namek, i això ens porta a la següent qüestió: si per parlar amb ell s'havia de fer en l'idioma d'aquell planeta i els protagonistes de la història li demanaven desitjos a través d'un intèrpret, com és que els nameks sabien japonès i parlaven fins i tot entre ells en aquest idioma? A sobre, el drac contesta sempre en japonès (o en l'idioma de la versió traduïda corresponent, ja m'enteneu).


Quan en Goku va morir i va anar a entrenar-se amb en Kaito, allò semblava una cosa superexclusiva, però amb les morts d'en Chaoz, en Ten Shin Han, en Yamcha i en Cor Petit es va veure que no. Però no va servir de res. No els va ensenyar ni l'atac d'en Kaito, i no cal parlar de la genkidama. Una llàstima. El mateix amb en Yajirobai quan s'entrena amb Déu. Què aprèn, aquest tio? I per què després es queda a viure amb el follet Karín, si li encanta menjar i les mongetes màgiques són la cosa més avorrida que hi ha?


En Goku, com ja sabem, no és gaire de matar els seus enemics si no és absolutament necessari. De tant en tant se'n troba algun que no és reformable i l'ha de pelar, com és el cas d'en Freezer. El que no té sentit és que, havent decidit això i en plena lluita a mort, intenti evitar que les seves pròpies serres d'energia li provoquin la desagradable situació de la imatge. A sobre, després li dóna part de la seva energia per continuar lluitant. Ja ho sé, l'explicació pot ser que en Goku volia lluitar en igualtat de condicions encara que fos un combat pel destí de l'univers, però s'ha de ser imbècil. 


Aquest paio és el rei Cold, el pare d'en Freezer. Va tenir una breu participació al còmic, i sempre el vam veure en la seva primera transformació (és a dir, en el segon estadi dels quatre que pot tenir un membre de la seva raça). Em sona que almenys a la versió televisiva es va dir que era més fort que el seu fill, però al còmic no es diu pas i es manté que en Freezer és el més fort de l'univers. Bé, la qüestió és que hi ha un tema sobre les transformacions que no acabo de veure clar: en Freezer el vam veure canviar de forma perquè els seus enemics el van obligar a fer-ho, i anava dient fanfarronades com "ningú no m'havia obligat a arribar fins aquí", frases que impliquen que són transformacions reversibles. Son pare, en canvi, sempre té la mateixa. 


Aquesta vinyeta de la pàgina 59 del volum 24 de l'edició definitiva de Bola de Drac ens mostra el Dr.Gero (A-20) reconeixent la Bulma com a filla dels de la Corporació Càpsula, però uns moments abans ella explicava que el coneixia d'haver-ne vist una foto en una revista. No pot ser que ell la conegués. Suposant que l'hagués vist en alguna foto, també, no és possible que veient-la durant un segon la reconegués, menys encara amb l'estrès de la situació (estava acorralat per gent que el volia matar) i tenint en compte els continus canvis d'imatge que fa el primer personatge femení de Bola de Drac. Com a mínim agafat pels pèls.


Aquesta escena també em sembla una mica agafada pels pèls: en Vegeta llançant-se a salvar en Ten Shin Han? No és com en Cor Petit. Aquest paio només va arribar a sentir afecte per la Bulma i en Trunks, però per en Ten Shin Han, un tio que sempre era fora i que veia molt poc? No m'ho empasso. Tampoc no té gaire sentit que més endavant, sota la influència d'en Babidí i en estat malvat, s'empipés per la presumpta mort d'en Son Gohan. Tot i així, va ser especialment emotiu que estant així es preocupés pel futur del seu fill i la seva dona.

Parlant d'en Ten Shin Han, que arribat un punt es passava la vida viatjant amb en Chaoz i tornava esporàdicament per tal d'intentar aportar el seu granet de sorra, de vegades important, en combats que li quedaven molt grans, hi va haver un moment després de la saga d'en Cèl·lula que va dir que potser no el tornarien a veure. Era necessari? A sobre, va tornar durant la saga d'en Bu. Deixo per al proper dia, en l'última entrega dels errors, unes quantes paranoies relatives precisament a en Cèl·lula, i avui pleguem veles.






4 comentaris:

  1. Hola de nou:

    La mort d'en Nappa: Estàs parlant d'en Vegeta. En aquells moments més fort que el propi Goku. En Vegeta.

    Bona la pregunta: Com és que els namekians coneixen una llengua extranamekiana? I com és que en Vegeta, en Nappa i en Raditz, que haurien de parlar en alguna llengua saiyana, tenen perfectes converses amb el protagonistes que parlen en una altra llengua? I aquí hi tot tipus d'exemples.
    Resposta: La llengua de l'univers es l'Esperanto.

    Sobre en Ten Shin Han i cia: Que no ens enganyin, hi van de vacances, i a mirar la pel·licula: La davallada de Namek.
    En Yajirobe apren el suficient per el seu moment estalar en tallar la cua d'en Vegeta. Gràcies!!!

    Sobre en Freezer. En Goku no és que sigui innocent i bon xicot, de vegades és que es immbecil! Però clar es protagonista i no pot quedar malament davant la galeria.

    Quan en Gohan i en Krilin van cap al "lloc de reunió", el petit Son diu que a part d'en Freezer hi ha una altra força més gran, en Cold.
    Surt al manga.
    Sobre la transformació d'en Cold, no hi aigua clara. S'ha dit de tot. Cadascú pensa el que vol. No hi han prous exemplars d'aquesta especie per dir el què.

    El tema d'en Gero està bastant agafat del pèls, quan la Bulma és el personatge que canvia més d'aspecte.

    Cert aquesta escena no acaba de quadra amb en Vegeta, un error bastant greu d'en Toriyama.

    Sobre en Ten Shin Han, un recurs d'en Toriyama per treure-se'l de sobre, durant la resta d'història i tornant-lo a treure amb en Boo.
    Al fi i hal cap en Ten i en Chaoz sempre han estat solitaris.

    Salut

    ResponElimina
  2. Això que dius d'en Vegeta és cert, però hi havia tanta diferència, però tanta? Vull dir entre en Vegeta i en Cor Petit, per exemple, que el pobre no podia fer res contra en Nappa.

    No havia caigut en això dels guerrers de l'espai i l'idioma, és cert. I si l'autor es volia prendre la llicència com fan també molts guionistes de còmics de superherois, d'acord, però en introduir l'idioma Namek ja la caga i ha de cuidar els detalls, i no ho fa.

    En Cold: d'acord, ja deia jo que em sonava que es deia. Llavors en Freezer no era el més fort de l'univers. I en Cold en quart estadi, llavors, hauria estat l'hòstia. També trobo una mica exagerat que en Trunks els pelés com si res, però. I sobre la transformació d'en Cold, jo crec que no és la primera fase. Si ho fos voldria dir que és molt més gran de mida que el seu fill, que entenc que és adult igualment. No sé si m'explico.

    Jo trobo que en Toriyama la caga també quan es cansa d'un personatge i li resta brutalment importància, com en el cas d'en Ten Shin Han però sobretot d'en Yamcha, que tampoc no va tenir mai el seu moment de glòria, el pobre. És un problema en què no cau l'autor de Naruto, per exemple, una magnífica obra coral.

    ResponElimina
  3. No tinc res a dir, excepte, que NO US FIQUEU AMB EL GOKU!!!!!!!!!!
    Que sense ell els altres no farien res de bo, que sempre els hi ha de treure les castanyes del foc. XD

    ResponElimina
  4. Sempre t'ho he dit: el gran problema de Bola de Drac és el seu excessiu Gokucentrisme. Només amb el combat Gohan vs. Cèl·lula hi va haver una mica d'originalitat, però que sempre sigui en Goku qui tregui les castanyes del foc als altres és pobre. Naruto, això, ho porta molt millor.

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails