Menú

divendres, 18 de març del 2011

Ha mort l'Alfred Pennyworth, el majordom (l'antic, però)

M'acabo d'assabentar, a través del sistema d'alertes de defuncions de famosos la notícia de la mort, als 94 anys, de l'actor britànic Michael Gough. Malgrat la seva extensa filmografia, no és un nom que ens soni gaire, però resulta que feia del majordom més estimat del món del còmic, l'Alfred Pennyworth, a les quatre pel·lícules d'en Batman dels anys 90. 


He de reconèixer que no veig aquelles pel·lícules (Batman (1989), Batman Returns (1992), Batman Forever (1995) i Batman & Robin (1997)) des de fa molt temps, i que tant el seu aspecte com el d'en Michael Caine, que l'interpreta a la nova versió cinematogràfica dels còmics d'en Batman que està duent a terme en Christopher Nolan, em semblen sorprenentment allunyats de la imatge habitual del majordom britànic i mestre del sarcasme que fa les funcions de millor amic i alhora pare d'en Bruce Wayne. 

Tot i així, em sap greu que hagi mort un home que, de moment, és l'actor que més vegades ha interpretat l'imprescindible Alfred Pennyworth a la pantalla gran. I fora d'aquesta el va interpretar als programes especials de ràdio de la BBC Batman: The Lazarus Syndrome (1989), basat en diverses històries vistes als còmics aprofitant el 50è aniversari del naixement del Cavaller Fosc, i Batman: Knightfall (1994), que promocionava el megaesdeveniment que va sacsejar l'univers Batman en aquella època. 


És un tros del making of de Batman Returns, però és l'únic vídeo on he trobat fragments d'ell interpretant el majordom, a més de parlar com a Michael Gough. Per acabar, una curiositat: la companyia d'accessoris tecnològics OnStar va fer uns anuncis basats en les pel·lícules d'en Batman en què els actors no eren els dels films, segurament perquè hauria sortit massa car, però sí que van recuperar-lo a ell:


Això passava el 2001, i seria la darrera vegada que interpretaria l'Alfred. Malgrat que un dels problemes d'aquelles primeres quatre pel·lícules era que el protagonista l'havien canviat dues vegades (en Michael Keaton va fer les dues primeres i després el van substituir en Val Kilmer i en George Clooney), en Michael Gough sí que s'hi va quedar, i serà recordat per això tot i la mala rebuda que van tenir els dos últims films, rodats per en Joel Schumacher en comptes d'en Tim Burton, que havia estat aclamat per les dues primeres. Per cert, en Burton també va donar a en Michael Gough papers a Sleepy Hollow (1999) i a La núvia cadàver (2005), en aquest últim cas, com que era una pel·lícula d'animació per ordinador, com a actor de doblatge. Descansi en pau.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails