Menú

divendres, 8 d’abril del 2011

Adéu a l'Alfred Lucchetti

Avui m'he assabentat de la trista notícia de la desaparició als 77 anys de l'actor Alfred Lucchetti, intèrpret amb una dilatada carrera al cinema, al teatre i a la televisió, a més d'una de les veus de doblatge més reconegudes, malgrat que no s'hi va començar a dedicar fins als 39 anys.


Jo el recordo especialment pel seu personatge de l'Andreu a Poble Nou, la primera telenovel·la catalana (aneu al minut 20 i uns segons del vídeo):


També el vam veure fent de Sebastià a Nissaga de Poder, però l'altre personatge amb qui sempre l'associo és en Gargamel, d'Els Barrufets, perquè era l'actor de doblatge que li posava la veu. 


Més endavant li van canviar l'actor de doblatge, però per a mi ell sempre serà el dolent d'aquests dibuixos que van marcar la meva infantesa. A més, llegeixo que ocasionalment havia estat la veu del rei Nikochan de Dr. Slump, tot i que en aquest cas no n'he trobat cap mostra per compartir amb vosaltres. En fi, és igual, segur que sabeu qui era i recordeu la seva característica veu. Sí que tenim vídeo (buscat gràcies al recordatori d'en Lupus Sigarrensis) d'un dels moments més entranyables de Bola de Drac, la primera vegada que vam veure plorar en Goku en retrobar-se amb el seu difunt avi, en Son Gohan:



Podria haver-lo reservat per a un Moments Inoblidables, però donades les circumstàncies el poso aquí per recordar l'Alfred Lucchetti. Descansi en pau, mestre.




2 comentaris:

  1. Vodria afegir que també va ser la veu de l'avi Gohan de "Bola de drac".

    Un gran actor amb una gran veu que ens ha deixat.

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó, al final m'he descuidat de posar-ho. Si en trobo un vídeo actualitzo. Gràcies!

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails