Menú

dissabte, 30 de juliol del 2011

Kevin Keller, un referent

Animat per la gent d'It's not a phase i en consonància amb el repàs que vaig fer fa poc dels principals personatges LGBT al món dels còmics, avui faré una entrada sobre en Kevin Keller, el primer personatge gai d'Archie Comics. Primer de tot hauríem de dir què és Archie Comics, oi? Trobo que sí. 

Doncs Archie Comics és una editorial de còmic dels Estats Units que va néixer el 1939 i que durant la seva història ha publicat un munt de còmics i ha anat creant un univers de personatges al voltant dels adolescents Archie Andrews, Betty Cooper i Veronica Lodge, entre altres.


Repassar tota la història no només de l'editorial sinó també d'aquests personatges seria massa llarg i ens desviaria del propòsit d'avui, però sense haver-ne llegit mai cap, em fa l'efecte que aquests còmics al voltant del personatge de l'Archie Andrews (nascut el 1941 al número 22 de Pep Comics, per cert) han tingut al llarg de les dècades un to més aviat carrincló. És per això que trobo especialment interessant que hagin fet aparèixer, encara que no fins el 2010, un personatge gai, el d'en Kevin Keller, presentat al número 202 de Veronica


La Veronica, que històricament era una de les dues noies amb les que sortia l'Archie, s'enamora d'ell, però esclar, hi ha un petit problema que fa la seva relació impossible: el noi no mostra cap interès romàntic per ella, no perquè tingui res de dolent, sinó perquè senzillament és una noia i a ell no li agraden.


El personatge, creat per en Dan Parent (que va ser nominat als premis GLAAD d'aquest 2011), és segons el seu creador la manera d'acostar els còmics de l'Archie al segle XXI, i de normalitzar també en els còmics la presència de personatges no heterosexuals com s'havia començat a fer ja al cinema i les sèries de televisió. Una mica tard, però val més això que mai, oi? Sigui com sigui en Kevin Keller es va integrar perfectament a la colla, fins i tot representa que és fill d'un militar que recolza que vulgui seguir la seva carrera tot i les dificultats que suposa voler-la seguir essent homosexual, i va tenir una minisèrie amb el seu propi nom que va durar quatre números.

Però la cosa no s'acaba aquí, sinó que aquest mes s'ha anunciat que a partir de febrer de 2012 tindrà la seva pròpia col·lecció regular, que passarà a formar part de l'univers Archie Comics com tantes altres, i a més apareixerà també a la ressuscitada sèrie Life with Archie, que ara es basa en històries paral·leles futures on l'Archie és casat amb una de les dues noies a cadascuna de les línies, i hi apareixerà casant-se, cosa que segur que farà feliços els fans d'aquest popularíssim personatge (diu que només 7 persones van cancel·lar la seva subscripció als còmics a causa de la seva arribada). 





1 comentari:

  1. En certa ocasió, vaig comprar un lot de còmics americans per internet i vaig tenir la sort que m'arribessin cinc còmics de l'Archie. Certament es tracta d'un gran personatge! Per cert, he tornat a l'activitat blocaire!

    Rustu

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails