dimarts, 2 d’agost de 2011

Panini publicarà Q & A, d'en Mitsuru Adachi

Acabo de saber, perquè fa una estona que Panini ho ha publicat al seu Twitter, que ens arribarà una nova obra d'en Mitsuru Adachi, després de Touch i la parcialment editada col·lecció d'històries curtes Short Program. Serà Q & A, i sortirà a partir del proper Saló del Manga de L'Hospitalet, que se celebrarà del 29 d'octubre a l'1 de novembre. Suposarà la tercera obra del meu ídol que es publica en castellà, una autèntica vergonya tenint en compte la gran quantitat de còmics que ha creat aquest senyor amb gran mestria. 


Q & A és una de les històries en les que està ficat en aquests moments el mestre Adachi, però es publica al ritme d'un capítol cada mes a la revista Gessan, de manera que des que va començar el 2009 només se n'han recopilat 4 volums. Tot i així, Panini n'ha adquirit la llicència, i encara que em sorprèn que no hagi triat Cross Game, força més important i destacada dins la bibliografia per altra banda impressionant d'aquest autor (potser perquè el preu era massa alt, o perquè és més llarga i si no sortís bé seria un desastre econòmic), és una notícia que em fa feliç. Sí, ara estic començant a llegir les obres del meu mangaka viu preferit en japonès, però aquesta me la compraré segur encara que sigui en castellà. 


De què va? Doncs és la història de l'Atsushi Andô i la seva família, que tornen al seu poble natal, d'on van marxar fa 6 anys quan va morir el germà gran de l'Atsushi, en Hisashi, que tenia el sobrenom de Q-chan (ja podem entendre, doncs, el títol de l'obra). Allà el protagonista es retrobarà amb la Yûho Maezawa, amiga de la infantesa i objecte del seu amor, que al seu torn estava enamorada d'en Q-chan i el tenia en un pedestal. Que trist, oi? Que Adachià, oi? Sí i no, perquè els elements característics de la seva obra hi són (fins i tot l'esport, en aquest cas l'atletisme, i secundaris d'allò més interessants), però sorprenentment la mort d'un personatge dóna lloc a la part humorística de la història: en Hisashi empipa l'Atsushi en forma de fantasma trapella i pervertit, i com que només ell el pot veure no hi ha manera de fer que la Yûho el desidealitzi.

No falta gaire perquè arribi aquest còmic, que resulta que no estava seguint encara en cap altre idioma, o sigui que en certa manera (i per casualitat) és una afortunada elecció per part de Panini. Espero que tingui prou èxit com perquè tant l'editorial amb sucursal a Torroella de Montgrí com les altres es plantegin treure més títols d'en Mitsuru Adachi, tot i que no hi confiaré gaire perquè sembla que la seva gran qualitat no s'ha reflectit mai en bones vendes, aquí, a diferència del que passa als nostres mercats veïns francès i italià.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails