Menú

dissabte, 23 de juliol del 2011

Lectures: Batman and Robin must die!

Ja m'he llegit el volum Batman and Robin must die!, el tercer que recopila la col·lecció que va començar després dels esdeveniments de Batman: R.I.P., arc argumental que precisament acaba aquí, en aquest tom que reuneix els números 13 a 16 (agost de 2010 a gener de 2011, perquè hi va haver descansos) de la col·lecció, a més del número únic Batman: The Return 1 (gener de 2011). Avís d'SPOILERS, tot i que intentaré limitar-los.


La col·lecció no acaba aquí, però sí que és un punt d'inflexió important perquè el número 16 es on plega en Grant Morrison i també en Frank Quitely, que a partir de llavors ja no va fer ni tan sols les portades. També és el tancament de l'etapa sense en Bruce Wayne, que després del que vam veure a The Return of Bruce Wayne es reuneix finalment amb el seu primer deixeble, ara Batman, i el seu fill, ara Robin, quan és a punt de concloure la batalla final contra en Simon Hurt tràgicament, i gira la truita. 


Com deia, el doctor Simon Hurt, que porta literalment segles fent la punyeta a la família Wayne des que fa cinc anys a en Grant Morrison se li va acudir rescatar aquest personatge dels anys cinquanta, fa el seu atac final a l'entorn d'en Batman, que coneix perfectament, identitats civils incloses, i demostra que és el gran enemic del Cavaller Fosc dels temps moderns. 


Però en Joker és molt Joker, i després que en Batman i en Robin el capturin en adonar-se que l'havien tingut al voltant suplantant la identitat de l'Oberon Sexton, sembla que decideixi que de gran enemic d'en Batman només n'hi pot haver un i s'escapa, no per aliar-se amb en Hurt (que sí que s'ha aliat amb el professor Pyg, l'altre enemic recent, presentat precisament al número 1 de Batman and Robin), sinó per lluitar-hi col·laborant amb els nostres herois, però d'una manera molt personal i que fa anar de cap el nou Duo Dinàmic. 

A continuació vénen escenes del caos que provoca el pla diabòlic del doctor Hurt, que a més es fa passar per un presumptament ressuscitat Dr. Thomas Wayne, pare d'en Bruce, i ens perdem una mica en la voràgine dels esdeveniments (mola dir això, eh?). Certament en Hurt és, de lluny, l'enemic que ha posat la família Batman més contra les cordes que jo recordo des que vaig començar a llegir les aventures del personatge.


El clímax d'aquest arc argumental que ha durat tant temps és espectacular. Fa temps que sabem que en Bruce no era mort, però faltava que tornés a la seva època, i ho fa en un moment que en Batman (Dick) i en Robin (Damian) eren a punt de caure. Amb les coses al seu lloc, en Bruce ha tornat amb un pla, que seria l'inici de la nova etapa a l'Univers Batman, i convoca els seus aliats per explicar-los-el.


Com si fos en Tony Stark amb l'Iron-man, en Bruce Wayne fa una roda de premsa i anuncia obertament que està finançant i continuarà finançant en Batman, amb qui comparteix ideals. Un moviment arriscat perquè tot i que cada cop més enemics d'en Batman coneixen la seva identitat real (i en Joker, amb tota aquesta història, se'n deu haver assabentat també?), fins ara s'havia caracteritzat per comportar-se d'una manera prou allunyada de la del Cavaller Fosc per tal de no aixecar sospites. 

Als seus aliats, lluny del públic, els explica el seu autèntic pla: Batman Incorporated, que també és el nom d'una de les noves col·leccions sorgides a partir d'aquí, responsabilitat del mateix Morrison. Es tracta d'actuar de manera global, planetària, i no quedar-se a Gotham. Té un pla per a cada membre de la Batfamília, que inclou el fet que hi haurà un Batman i un Robin a Gotham, els mateixos que durant el darrer any, mentre que ell voltarà pel món i crearà una mena d'exèrcit per combatre el mal. 


Sembla que no va agradar gaire, aquesta idea del guionista escocès, però a mi m'encurioseix i tinc ganes que en surti el primer tom recopilatori. Trobo per exemple que en Dick Grayson ha fet prou bona feina com per mantenir l'uniforme de Batman (no com l'altra vegada que el va substituir, als anys noranta), i això d'internacionalitar la idea de la lluita contra el crim sota les ordres del mateix Batman-Bruce em sembla prou refrescant. Com a mínim és la impressió que m'ha fet aquest one-shot anomenat Batman: The Return, on es comença a posar en pràctica.

2 comentaris:

  1. Em permetràs que aquesta ressenya me la llegeixi més endavant, oi? És que tinc els números descarregats a a l'iPad pendents de lectura :-)

    ResponElimina
  2. I tant, home! Ja he comentat algun cop que a mi la lectura en pantalla no m'agrada, però té l'avantatge que, si vols, pots anar al ritme americà, mentre que jo he d'esperar que recopilin i a la pràctica és el mateix ritme que el d'aquí.

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails