Menú

dissabte, 13 d’agost del 2011

Visionats: Batman - Under the Red Hood

No té res a veure amb el conte probablement més explicat i conegut de la història. Sota la caputxa vermella hi ha un nou enemic d'en Batman, un que se suma a la seva extensa i cèlebre galeria de dolents per mèrits propis, amb unes característiques i un atractiu indiscutibles. És el que veurem en el DVD que surt a la venda demà dia 16 de novembre a les botigues de casa nostra com a Batman: Capucha Roja i que originalment es diu Batman: Under the Red Hood.


La pel·lícula, de 75 minuts de durada, forma part de la línia d'Animated Original Movies de la DC, el que seria l'equivalent als OVA japonesos. Són llargmetratges protagonitzats pels principals herois de l'editorial i pensats per a la venda directa en format domèstic, sense passar per les sales de cine, i ja n'han sortit uns quants, amb la característica comuna d'haver rebut molt bones crítiques en tots els casos.
 
Under the Red Hood, concretament, es basa en un excel·lent arc argumental (anomenat Under the Hood) escrit pel famós guionista Judd Winick a la col·lecció Batman des de novembre de 2005 fins a març de 2006, on apareixia aquest enemic que es dedica a conquistar Gotham i treure del mig els seus rivals amb un codi moral molt allunyat del d'en Batman, si bé essencialment tots dos tenen el mateix objectiu. O no? Perquè les autèntiques motivacions, així com l'origen del personatge, són el punt fort de la història.


No vull rebentar res, però la identitat secreta d'en Caputxa Vermella estava, al còmic, íntimament relacionada amb els esdeveniments de la megasaga Infinite Crisis, així que a l'hora d'escriure el guió d'aquesta pel·lícula s'han hagut de fer canvis importants que fessin plausibles les circumstàncies sense haver d'emmerdar-se en la Crisi Infinita, i alhora fer-ho d'una manera que satisfés tant els neòfits com els coneixedors de la història. He de dir que l'objectiu està més que aconseguit. És un magnífic relat explicat, per força, d'una manera diferent de com ens el van explicar en la seva versió en paper, però ha estat el mateix Winick qui s'ha encarregat de reescriure'l, i compleix la tasca de meravella.


Amb una animació de qualitat, una banda sonora tirant a hanszimmeriana (com ja vam veure al videojoc Batman: Arkham Asylum, sembla que la banda sonora de les pel·lis d'en Christopher Nolan marca el to de la música de tots els productes audiovisuals del personatge des de fa uns anys) i un repartiment d'actors de doblatge que fa una molt bona feina (almenys en la versió original, on no tenim les veus habituals d'en Batman i en Joker però sí la presència d'en Neil Patrick Harris, el Barney de How I met your mother, com a Nightwing), Batman: Under the Red Hood és un DVD que no s'hauria de perdre cap seguidor del justicier de Gotham, al marge del grau de coneixement que se'n tingui. Són dibuixos animats, sí, però no són per a nens. És Batman en estat pur. I tot això per 11,99 euros (ara rebaixats a 6,99) en una edició especial de 2 discs que inclou, a més, el curtmetratge Jonah Hex.

Aquesta entrada la vaig publicar originalment al ja descontinuat portal Multivers.cat el 15 de novembre de 2010

 

1 comentari:

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails