Menú

dilluns, 15 d’agost del 2011

Un altre dibuixant que fa trapelleries...

Aquests dies estic llegint el volum Batgirl: The Flood, el segon que es recopila d'aquesta etapa de l'actual Batgirl, i hi tenim la participació del català Pere Pérez com a dibuixant. Del volum ja en parlaré, si de cas, quan en faci la ressenya (si és que la faig), però llegint un dels números que conté hi he detectat un cameo:


Aquest senyor és el Gran Wyoming, no es pot negar de cap manera. S'hi assembla per casualitat? Bé, podríem pensar-ho si no fos perquè també he trobat això:


El grafiti de la paret. No el que diu "I love Montoya!", que segurament indica l'amor del dibuixant per aquest personatge i que comparteixo, sinó el de la dreta de tot, un de ben gran. Què, eh? Que no pot ser? Que també és casualitat? Bé, el mateix Pérez havia fet aparèixer el mestre Chiquito de la Calzada en algun còmic... 


Segons ens explica ell mateix al seu bloc, ja l'ha fet sortir de fons als números 881, 883 i 884 d'Action Comics, la col·lecció més antiga d'en Superman, com a periodista del Daily Planet. Tots dos cameos, en realitat, ja els coneixia, però no n'havia parlat al bloc i m'havien marxat del cap completament fins que avui m'he trobat el que he posat abans al número 13 de Batgirl i m'ha vingut tot plegat a la memòria.

Són detalls curiosos que el públic dels Estats Units, naturalment, no detecta ni valora, però que a nosaltres ens fan gràcia. Com quan l'Álvaro i el David López van fer aparèixer en Chiquito al 56 del volum 3 de Catwoman... 


...o quan el mallorquí Guillem March va fer unes referències a la cultura catalana al número 698 de Batman, que podreu veure ràpidament fent clic aquí. També vam veure en Robin bevent aigua catalana, o a ell mateix, ja com a Red Robin, a Madrid, amb bromes ocultes.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails