Menú

diumenge, 27 de novembre del 2011

El Musculman original continua al Japó

Musculman és un manga que d'aquí a no gaire temps hauré acabat de llegir i comentaré, i n'he fet alguna referència en més d'una ocasió, però avui en parlaré per un tema d'actualitat: la sèrie clàssica, la de 1979 a 1987, continua des de demà dilluns al Japó


Sí, ho heu llegit bé. La imatge que podeu veure aquí a sobre promociona l'esdeveniment. Després del manga original, publicat només en català (i, no em cansaré de dir-ho, única edició occidental de l'obra) i adaptat a l'anime en una sèrie emesa als Països Catalans (tant a Catalunya com al País Valencià, allà en dialecte valencià), va venir Kinnikuman Nisei (Musculman: Segona Generació), la continuació de la història, protagonitzada aquest cop per el fill d'en Musculator i amb un total de 29 volums.

Es va publicar entre 1998 i 2005, i al seu torn va rebre una seqüela anomenada Kinnikuman Nisei: Kyûkyoku no Chôjin Tag Hen, que ha acabat ara al Japó també amb 29 volums recopilats. Però aquesta segona generació se situava 28 anys després del final de la sèrie clàssica. Per tant, hi havia la possibilitat d'estirar més el fil d'aquesta, i això és el que s'ha fet.


El 2010 ja va sortir un volum que recopilava històries curtes protagonitzades pels herois que nosaltres coneixem, els "pares", i es va numerar amb el 37, continuant on havia quedat la primera Musculman. Doncs bé, fet tot aquest repàs anem al gra: els Yudetamago han decidit continuar la història original amb un còmic gratuït en línia, a la revista Shû Play News, que és de la Playboy japonesa, on es publicava Kinnikuman Nisei.

Sortirà un capítol per setmana, serà esborrat i substituït pel següent al cap de 7 dies i s'anirà recopilant en volums, suposo que des del número 38. Estaria bé saber prou japonès per poder-la seguir, tenint en compte que Glénat ja es va desentendre de publicar res més de Musculman a causa del seu poc èxit comercial. Això vol dir, per cert, que l'edició de Musculman en català passarà d'estar completa a incompleta. En canvi, els 77 episodis de l'anime de Kinnikuman Nisei s'han pogut veure en valencià a Punt 2, amb el nom de Musculman: la nova generació, i anteriorment en castellà al canal de pagament Animax.






9 comentaris:

  1. Doncs deu n'hi do amb les batalletes d'en Suguru i companyia.

    Gràcies per la informació. També n'he fet menció al meu bloc.

    Salut

    ResponElimina
  2. Sabia que te'l llegiries! :) Sé que ets seguidor d'en Musculator i companyia, tu també. Llàstima que això no ho veurem... :(

    ResponElimina
  3. Per si li vols fer un cop d'ull, et deixo l'enllaç!!!

    http://www.shupure-comic.net/kinnikuman2/

    ResponElimina
  4. Només obrir-lo m'he fet un spoiler... :S Que no he acabat de llegir el manga original! XD

    Bé, el deso a les adreces d'interès, però quan acabi el 18è volum català (vaig pel 16è) hauré de recórrer a alguna web que els pengi tots, perquè l'oficial els anirà esborrant. Gràcies de tota manera!

    ResponElimina
  5. Perdona. Anant pel setzè, amb la Disputa pel Tron, és d'imaginar el final, ara com si arriba és una altra cosa.

    ResponElimina
  6. Sí, tens raó. Però si fos un altre tipus de còmic encara hi podria haver hagut sorpresa, he he...

    Ja ho comentaré quan toqui, però trobo que aquesta saga és insuportablement absurda, no té cap sentit, és plena d'incoherències i podria perfectament no haver existit, però què hi farem...

    ResponElimina
  7. Bfff m'estàs temptant a comprar el Musculman! només tinc els 2 primers volums i vaig passar, però potser és necessari jeje.

    També vaig començar a mirar la saga del fill, però en castellà i és més fluix :P

    ResponElimina
  8. Ja en parlaré quan faci la ressenya de tota la sèrie, que encara no he acabat de llegir, però t'aviso: és un conyàs, sobretot l'última saga. A mi m'agrada perquè de petit m'encantava, però és una obra feixuuuuga.

    Jo prefereixo no seguir la seqüela en castellà. No l'ha penjat ningú en valencià, i encara que ho haguessin fet no serien veus com les de la primera sèrie en català estàndard, però bé, en castellà ni boig. No només perquè "hi estic acostumat en català", sinó perquè ja sabem com "cuiden" l'anime en la llengua de Cervantes.

    Suposo que tiraré de fansub, o llegiré el manga en japonès quan pugui. :P

    ResponElimina
  9. Jaja, al remirar l'anime fa poc ja em va semblar que es feia feixuc! :P tenia més el bon record d'infància que res...

    esperaré la ressenya, de mentres potser em miro la sèrie així faig temps i medito si val la pena :P

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails