Menú

dimecres, 4 de juliol del 2012

Lectures: Batman / Cazadora - Lágrimas de sangre

No totes les lectures que faig són necessàriament del més recent que ha donat en toms recopilatoris DC Comics, i al meu prestatge tinc unes quantes lectures endarrerides com aquesta, que no necessiten ser llegides en cap moment concret. Aquest cop parlem d'una minisèrie de 6 números que és una mena de Year One de l'Helena Bertinelli, la Caçadora (Huntress) de l'Univers DC, o almenys una de les seves versions (ja en parlarem algun dia). 


Sí, aquest cop ha estat una lectura en castellà, i a més de l'edició de Norma, anterior a la de Planeta, que va optar per mantenir el Cry for Blood original en comptes de respectar el mal traduït Batman / Cazadora: Lágrimas de sangre pel qual van optar en aquesta edició que vaig comprar pel ridícul preu de 2 euros.


Escrit per en Greg Rucka, un dels meus guionistes preferits, que me'l va dedicar al 30è Saló del Còmic, i dibuixat per en Rick Burchett, aquest volum que conté 6 números editats originalment entre juny i novembre de 2000 ens explica una història en què la protagonista absoluta és la Huntress, habitualment personatge secundari de l'Univers Batman.


Abans deia que no calia llegir-lo en cap moment concret, però això no vol dir que sigui totalment independent de la cronologia dels còmics d'en Batman, ja que a Cry for Blood hi ha alguna referència al macroevent No man's land, d'on la Bertinelli va sortir força mal parada i humiliada. El que vull dir és que es pot llegir (i si ens interessa el personatge l'hem de llegir) sense tenir gaire bagatge en còmics del Cavaller Fosc. 

Bàsicament el que hem de saber és que la mala relació entre la Huntress i en Batman (curiosament el seu pare a l'univers alternatiu de Terra-2, però com he dit abans ja en parlarem un altre dia) va empitjorar durant aquella saga, i ho torna a fer en aquesta minisèrie després que es produeixi un complot contra aquesta heroïna que es dedica a acabar amb la màfia de Gotham amb uns mètodes massa dràstics pel que el Croat Emmascarat està disposat a aprovar.


Resulta que algú li està intentant encolomar una sèrie de morts dins el crim organitzat de la ciutat d'en Batman, i ho fa d'una manera tan convincent que la Huntress es queda sense aliats, però apareix una persona que la traurà del pou. Es tracta d'en Vic Sage, The Question, que tal com faria anys després amb la Renée Montoya a 52 li fa d'amic i conseller i li dóna un cop de mà de valor incalculable. 


Mentre intenta ajudar-la a netejar el seu nom ella li explica (i de pas també ens ho explica a nosaltres) el seu origen (per això deia abans que és un Year One de la Huntress, en el fons), que té a veure amb una complexa trama mafiosa en què va esdevenir l'única supervivent de la família Bertinelli, es va exiliar de ben petita a Sicília i després d'un primer encontre amb en Batman va decidir entrenar el cos i la ment per tal de combatre el crim en comptes d'amagar-se'n i fugir-ne. 


Els esdeveniments actuals requereixen, però, un nou entrenament de cos i ànima, sobretot d'ànima, per tal de sobreviure en una Gotham que la té en cerca i captura per totes bandes, i aquest cop l'entrenament és a càrrec d'en Richard Dragon, un dels millors artistes marcials de l'Univers DC, que ja va entrenar en Vic i anys després ho faria amb la Renée.

En aquest punt l'Helena té l'objectiu de tornar a Gotham, netejar el seu nom i combatre les restes del seu passat, els mafiosos que li van destrossar la vida i que al cap i a la fi són un mal que cal eradicar. Com si es tractés d'una novel·la negra en Greg Rucka ens ho explica amb mestria, alternant el present amb un passat on veiem la formació en tots els sentits de l'Helena Bertinelli, però amb un dibuix per al meu gust massa estàtic, poc adequat per a les escenes d'acció, amb pàgines acceptables i d'altres de baix nivell, del senyor Burchett. 


Una història molt recomanable per a aprofundir en la Huntress, personatge que sovint no considerem de la Batfamília i que potser tècnicament no ho és, però sí que hi té relació, encara que sigui per la seva pertinença a les Birds of Prey. L'argument ens proporciona, ja posats, una història que agradarà als que, com jo, siguin  fans de les trames de mafiosos.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails