Menú

diumenge, 21 d’abril del 2013

Lectures: Red Hood and the Outlaws - Redemption

Després de la lectura de les sagues Cry for Justice i Rise and Fall de la Lliga de la Justícia (JLA), que em van deixar molt bona impressió, em vaig quedar amb moltes ganes de saber què se n'havia fet, d'en Roy Harper, àlies Arsenal i fins i tot Red Arrow. 

I llavors vaig saber que el tornaria a veure a The New 52, el rellançament de l'Univers DC, a la col·lecció Red Hood and the Outlaws, on faria equip amb un altre personatge que m'interessa molt, en Jason Todd (el segon Robin), i la Starfire

  
Doncs aquí tenim, ja llegit i a punt de ser ressenyat, aquest primer recopilatori anomenat Red Hood and the Outlaws: Redemption, amb els números 1 a 7 de la col·lecció, publicats individualment entre novembre de 2011 i maig de 2012.

No em van fer canviar d'opinió respecte a la intenció de llegir-la, però les primeres crítiques d'aquesta nova col·lecció estaven encesament en contra d'una presumptament hipersexualitzada Starfire, que es definia a si mateixa com a sexualment alliberada i va originar debats, generalment destructius amb ella (bé, amb el guionista Scott Lobdell), per la seva traducció d'aquesta llibertat en les relacions íntimes amb els seus dos companys masculins.


Personalment, si bé admeto que és un còmic orientat al públic masculí i a alegrar-li la vista en aquest sentit, trobo que no hi ha res de dolent en el fet que un personatge marcadament sensual ja en la seva etapa anterior, com vam poder veure aquí, triï lliurement amb qui se'n va al llit i en quines condicions, sempre que no enganyi ningú, per tant per a mi la polèmica és absurda.


La història, que és el que compta superat aquest punt, trobo que enganxa i ens presenta aquesta inèdita formació que no podríem, encara, considerar de superherois. Són tres joves que veuen units els seus destins i s'enfronten, almenys en el primer recopilatori de la col·lecció, a perills relacionats sobretot amb en Jason Todd, el cor de l'equip, i de caràcter venjatiu més que no pas humanitari.

En aquest sentit m'ha agradat especialment que es respecti la continuïtat del personatge d'en Jason, que fa referència a l'era pre-The New 52 i fins i tot ens ofereix alguns moments tendres com el que veurem ara.

  
Però a banda d'aquesta memorable escena, atrapada en els seus records, coneixem moltes coses del passat recent del personatge, d'abans de la seva reaparició explicada a la saga Under the Red Hood, i sabem on i amb qui es va entrenar després de ressuscitar i els lligams que va adquirir amb aquesta gent que, a Redemption, ha de venjar.


Ho farà acompanyat per en Roy Harper, amb qui té una amistat que confesso que ignoro si s'havia tractat abans (suposo que es van conèixer en alguna saga dels Titans quan en Jason feia de Robin), i una Starfire a qui coneix després que la bella extraterrestre el rescati d'una missió individual de la qual se'n surt pels pèls. 


Precisament la Starfire també s'ha d'enfrontar a un perill propi que discorre paral·lelament a la història principal, i és en Crux, un home que ha viscut gairebé tota la seva vida perseguint tots els alienígenes que ha pogut per tal de venjar la mort dels seus pares en un accident de trànsit provocat per la caiguda d'una nau de Tamaran, el planeta de la noia.

Mentrestant, en Roy Harper és el pallasso del grup, el que ofereix els moments més humorístics, sense perjudici de les seves extraordinàries habilitats com a arquer. No m'acaba d'agradar, però, que en aquest rellançament de l'Univers DC aquest personatge hagi patit canvis tan importants com la negació del que va passar a les sagues que em van fer voler llegir aquesta col·lecció, condicionada en bona part pels canvis que ha patit al seu torn Green Arrow i que impliquen, entre altres coses, que la filla d'en Roy no ha existit mai. 

Redemption és un volum introductori, divertit, amb un guió amè i escenes d'acció ben fetes, i l'agradable sorpresa del dibuixant Kenneth Rocafort, però fins el proper llibre no veurem que Red Hood and the Outlaws es creui amb la resta de còmics de l'Univers Batman (cosa que farà, com he pogut comprovar llegint el segon recopilatori del nou Batman, que ressenyaré ben aviat).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails