Menú

dilluns, 16 d’abril del 2018

Crònica del 36è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Una vegada més, i altre cop gràcies a l'acreditació proporcionada per Ficomic, he pogut gaudir d'un Saló del Còmic, el 36è -recordem que porta tantes edicions com anys tinc jo-, encara que per circumstàncies familiars va haver de ser l'últim dia, diumenge, i per circumstàncies logístiques -talls de circulació a Mataró i la gran manifestació per la llibertat dels presos polítics a Barcelona- va costar força arribar-hi i ens vam estar al Saló aproximadament 5 hores.

(fotografies de la Míriam - Keromi)


Però va ser arribar i moldre, perquè aquest cop em tornava a interessar una signatura i l'última sessió tenia lloc mentre jo entrava al recinte. Per sort, en tractar-se d'un guionista la cua era curta i anava ràpid. 

Es tractava d'en Matt Fraction, que em va signar els dos volums que de moment tinc de Sex Criminals, i fins i tot m'hi va fer algun dibuixet que no compartiré en aquest blog per a tots els públics. 


En el capítol d'exposicions, que és el que més m'interessa a banda de fer una ullada per veure si trobo quelcom per comprar a les botigues de segona mà i aconseguir omplir forats a les meves col·leccions -ja avanço que no ho vaig aconseguir i que no vaig comprar res-. 

En aquest cas vaig visitar, per exemple, la dedicada a les revistes de còmics per a adults que van fer créixer el sector a l'estat espanyol des de finals dels anys 70 fins a principis dels 90, titulada Les revistes del boom del còmic. És un tema que m'interessa, però que no em toca de prop perquè revistes com 1984, Cimoc, El Víbora o Cairo les coneixia només de nom. S'hi recollien els autors més importants, amb mostres de la seva obra.


Una altra cosa que he tocat poc o gens és Super López, la paròdia d'en Superman que va crear l'autor Jan i que ha fet els 45 anys. Reconec que mai no m'ha cridat l'atenció en especial, però per pura ignorància. Sé que és una obra important del còmic espanyol i l'exposició Super López x Jan m'ho va deixar més clar.


L'altra exposició que volia veure era la dels originals d'en Jack Kirby, anomenada Jack Kirby, The King of Comics, que permetia veure com era una pàgina de còmic tal com l'entregava el llegendari dibuixant que va contribuir a cocrear grans franquícies de Marvel com són The Incredible Hulk, Captain America, Fantastic Four, X-Men, The Avengers o Iron Man. Déu n'hi do.

Llàstima, però, que eren poquets i la diversitat de capçaleres representades era poca, però suposo que no deu ser gens fàcil aconseguir aquests originals per a exposar.


Un dels racons del pavelló 2 del Saló aprofitava l'espai disponible -aprofito per dir que aquest Saló m'ha semblat més buit que d'altres, i de manera fàcilment perceptible- per oferir espais didàctics per als més petits, concretament tallers de còmic o una comicteca.

Trobo que és una iniciativa molt interessant i encertada, perquè ensenyar a les noves generacions les bondats del còmic com a mitjà d'expressió i entreteniment ha d'anar més enllà de fer visites escolars els dijous al matí, i ha de començar des que són ben menuts.


Espero que aquesta petitona que ens hi va acompanyar, en el que ha estat el seu primer Saló del Còmic (al del Manga ja hi va poder anar), s'interessi per aquesta afició i la puguem compartir a mesura que vagi creixent.

Un any més, content d'haver-hi anat, haver-ne vist l'ambient, haver voltat i haver pogut retrobar gent i veure'n de nova, almenys en persona, perquè en Llop segarrenc, de Planeta Sigarra, em va reconèixer i es va venir a presentar. Sempre és agradable rebre sorpreses així. 





3 comentaris:

  1. Jo també trobo que hi havia menys parades en total i general... em va semblar més buit i botigues habituals no hi eren.. però igualment estava bé i és una bona oportunitat per veure gent i quedar

    la zona infantil també em va agradar molt i està bé que hi hagi una zona on poder-los mostrar aquestes coses, que espero que de més gran la Sara pugui gaudir :D

    ResponElimina
  2. Un plaer haver-te conegut i "desvirtualitzat".
    Mentre feia cua per l'Stan Sakai a Planeta, et/us vaig veure per allà, mirant el que tenia Selecta.

    Avui he publicat la primera part (dissabte) de la meva crònica, i demà tarda tocarà la segona amb el diumenge.

    Jo vaig tenir més feina.

    Salut i fins la propera.

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails