Menú

dimarts, 5 de març del 2019

Adeu a Luke Perry, l'inoblidable Dylan

Hi ha un arquetip de jove o adolescent que, amb petites diferències, he observat al llarg del temps que duc en aquest món: el del jove rebel, amb jaqueta de cuir, moto i actitud fatxenda, que no mostra gaire respecte pels altres nois, però que atrau les noies com mosques, segurament despertant el seu instint maternal o aventurer. 

És el que jo anomeno "un Dylan", i el model en què em baso és el personatge del mateix nom de la llegendària i tan norantera sèrie Beverly Hills 90210, interpretat per en Luke Perry, que ens ha deixat a l'edat de 52 anys a causa d'un vessament cerebral.


Conegut sobretot per aquell paper que el va fer aparèixer en 199 episodis de la sèrie, entre 1990 i 1995 i entre 1998 i 2000, anteriorment havia sortit, entre 1987 i 1989, en un parell de soap operas anomenades Loving i Another World, però com tants altres va ser identificat sempre amb aquest paper.

Després, i reprenent una activitat que ja havia dut a terme compaginant-la amb Beverly Hills 90210, va fer força doblatge de dibuixos animats, a més d'aparicions televisives i cinematogràfiques curtes i/o amb poc èxit, però entre les quals es poden destacar 10 episodis a Oz, els 35 que va durar Jeremiah, on era el protagonista, i petits papers escampats en sèries i telefilms.


En cinema se'l podrà veure en un paper pòstum a l'esperada nova pel·lícula d'en Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood, però en televisió estava fent un paper secundari destacat a Riverdale, la sèrie basada en l'univers Archie Comics, des de 2017, i que ara haurà de refer-se del cop buscant la manera d'explicar la seva desaparició.

Nascut el 1966 com a Coy Luther Perry III, ja d'adolescent tenia clar que volia ser actor, va ser fins i tot la persona sota la disfressa de mascota del seu institut, i quan va acabar se'n va anar a Los Angeles a provar sort. Li va costar força, però després la seva carrera va arrencar, tot i que no va ser especialment estel·lar, llevat de papers puntuals i, sobretot, el de Dylan McKay, que li va donar la fama que ha fet que la seva pèrdua hagi estat sentida per una generació de teleespectadors.


Per a molts (i sobretot moltes) s'ha mort en Dylan, ídol d'adolescents durant almenys la primera part dels anys 90, un símbol indiscutible d'aquella època, com ho era la sèrie en el seu conjunt. Un jove rebel que en la intimitat mostrava bon cor i que era amic i alhora rival del també inoblidable Brandon, amb el qual molts ens identifiquem i ens posicionem.

Això no treu que ens dolgui la desaparició d'en Dylan, tant si vam seguir Beverly Hills 90210 a l'època en què s'emetia per primer cop com si, com en el meu cas, ho vam fer anys després, quan ja la feien en català, quan es va passar per TV3 fa uns quants anys. Aquí tenim una mostra de moments dramàtics de la sèrie, tots protagonitzats per ell, als quals vaig dedicar una entrada fa anys.

Descansi en pau Luke Perry, mort de manera sobtada, deixant un fill de 22 anys i una filla de 19.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails