Menú

divendres, 26 de març del 2010

El temps no perdona: A Cor Obert

Se m'ha acudit inaugurar una nova secció, en la qual veurem què se n'ha fet, d'aquells personatges de sèries mítiques de la nostra infantesa o adolescència. Avui parlaré dels de la sèrie A Cor Obert (1982-1988), anomenada St. Elsewhere en anglès. No sé si la vèieu, i en realitat jo no en recordo gaire línies argumentals, per no dir cap, però els personatges sí que, com a mínim, em sonen. Particularment recordava aquest senyor:


Aquest era el doctor Wayne Fiscus, que recordo perquè en un capítol li van disparar al cor i em va impactar molt. Doncs ara té 54 anys i fa aquesta fila:


Es diu Howie Mandel i la seva carrera està plena d'actuacions secundàries, però el més curiós que va fer és, sens dubte, posar la veu original al Gizmo de Gremlins i Gremlins 2.

No puc parlar, naturalment, de tot el repartiment de la sèrie, però sí de les cares que més recordo. Una d'elles és la del doctor Jack Morrison, que veiem en aquesta foto com l'home amb els cabells arrissats:


Sí, també hi podem veure en Denzel Washington i l'Ed Begley, Jr., que no comentaré en aquesta entrada perquè són molt coneguts, especialment el primer, i ja sabem més o menys com els va ara. L'altre, el doctor Morrison, es diu en realitat David Morse i fa aquesta cara:


I encara m'he quedat curt, perquè he vist fotos més recents on se'l veu més envellit. Tot i que, com molts dels seus companys, no va triomfar excessivament i no va sortir dels papers secundaris i esporàdics en sèries posteriors a la que li va donar la fama, és una cara que sona molt, oi?

També recordo un metge molt gran (durant la sèrie va esdevenir septuagenari), l'entranyable doctor Daniel Auschlander, que en realitat es deia Norman Lloyd.


Recordo que en un capítol li diagnosticaven càncer de pròstata, més temible en aquella època que no pas ara. Una curiositat que he descobert mirant la Wikipedia: aquest gir argumental va sorgir del fet que l'actor tenia càncer de fetge amb metàstasi i s'esperava que no acabés viu la sèrie, de manera que es van voler guarir en salut (té collons, la cosa). Doncs bé, aquest senyor encara viu, i té 95 anys!


Aquí el tenim en una foto de 2007. Menys entranyable (de fet em sona que era bastant malparit) em semblava el doctor Mark Craig, interpretat per William Daniels:


Era el del bigoti de la sèrie, vaja, si l'hem de definir d'alguna manera. Doncs bé, aquí el tenim recollint un Emmy per la seva actuació a la sèrie, el 1986, acompanyat de la seva senyora, la Bonnie Bartlett, que va aconseguir el mateix en la categoria femenina, i que també interpretava la seva esposa a la sèrie. I no només a A Cor Obert, sinó també a una altra sèrie anomenada Boy Meets World. Per cert, és la primera parella que va guanyar un Emmy en la mateixa edició en la categoria de televisió.


Ara el senyor Daniels té 82 anys, i en aquesta foto fa una impressió totalment diferent de la que oferia el seu personatge exigent i perfeccionista a la sèrie que el va fer famós. 

Per acabar, el següent que us poso és un personatge que jo no recordo, però que veient l'opening de la sèrie m'he adonat que era una cara molt coneguda, si bé novament a còpia d'aparèixer en petites trames de desenes de sèries, o telefilms de tota mena. 


Potser la seva cara no sona tant de jove, però de més gran és impossible que no us soni gens. Ja ho veureu. On ha sortit? En coses no gaire famoses, però per alguna raó ens resulta familiar.


I això és tot per avui. Més endavant faré el mateix exercici amb altres sèries, no necessàriament tan antigues. Per exemple, amb l'aspecte actual del repartiment d'El Príncep de Bel-Air. Atents a les pantalles dels vostres ordinadors. Ah, no vull marxar sense posar l'opening de la sèrie, una cançó inoblidable:


Pell de gallina! I que malament que s'ha conservat la imatge, eh? Sempre m'ha cridat l'atenció.


6 comentaris:

  1. M'enrecordo d'haver vist varis espisodis, encara que era molt petit, i no la seguia, però en tot cas les cares se't queden gravades.
    I una cosa es segura si ells s'han fet més grans, tú, jo i tots també.

    ResponElimina
  2. Afegeixo que l'últim personatge que has posat en Mark Harmon (Dr. Robert Caldwell a A Cor Obert), acutalment el podem veure per la Sexta a la sèrie Navy: Investigación Criminal (NCIS titol original).

    ResponElimina
  3. Com passa el temps... per a tothom...

    ResponElimina
  4. Bé, dir que en DAvid Morse no ha triomfat, és molt dir. Per posar algun exemple de pel·lícules on ha actuat: Bailar en la oscuridad de Lars von Trier amb Bjork, El negociador amb Samuel L Jackson i Kevin Spacey, La milla verde amb Tom Hanks, La roca amb Sean Connery, Nicolas Cage i Ed Harris; 12 monos de TErry Gilliam amb Bruce Willis i BRad Pitt...
    I pel que fa a Mark Harmon, a part que ara sigui conegut per NCIS, ha protagonitzat moltes pel·licules, especialment comèdies, i també ha participat en pel·lícules com Más fuerte que el odio amb Sean Connery, Wyatt Earp amb Kevin Costner, Miedo y asco en Las VEgas de de Terry Gillian amb Johnny Depp i Benicio del Toro

    ResponElimina
  5. Ah!! i Norman Lloyd fa el memorable paper de director de l'escola Welton a El club de los poetas muertos

    ResponElimina
  6. Hola, Joana. Gràcies pels teus comentaris. No volia dir que no haguessin fet res, però tampoc no eren papers protagonistes que tothom coneix, no sé si m'entens. Vull dir que de secundaris no han passat. Algun dels papers que esmentes sí que el recordo, com el de 12 Monkeys, i m'he fixat en un detall: tant en David Morse com en Mark Harmon han treballat amb en Terry Gilliam i en Sean Connery, però no coincidint. Curiós. Gràcies per l'aportació!

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails