Menú

dijous, 3 de febrer del 2011

Estudi en profunditat de Bola de Drac: errors de guió? (3a part)

Avui arriba, per fi, la tercera i última entrega del repàs a aquells fets de Bola de Drac que no queden clars o que podrien ser errors de guió del despistat mestre Toriyama. Com sempre, estic obert al debat i a que trobem explicació a allò que sembla que no en té.


Molt bé: què coi és, això? Quan en Trunks es va posar d'aquesta manera ens pensàvem que es carregaria en Cèl·lula en un tres i no res, però després vam descobrir que aquest estat el feia més lent i matusser. No era el tercer nivell dels Superguerrers que ens havíem pensat en un primer moment. En Goku també hi va arribar, mentre entrenava a la Sala de l'Esperit i el Temps, però no era el que necessitaven. 

Quan en Son Gohan va vèncer en Cèl·lula havia assolit un nivell diferent d'aquest, que no inflava tant el cos però que tampoc no era el segon nivell. Ni el tercer. Llavors, considerant que en Son Gohan va arribar a una mena de nivell 2,5... quin era, aquest d'en Trunks?

 

Sabem que, després d'allò, en Son Gohan es va relaxar molt i va perdre l'estat de forma que havia aconseguit. No ens enganyem, la lluita no li havia interessat mai. Però després de 7 anys, com és que atura uns atracadors clavant-los cops en estat de superguerrer i no els mata sense voler? Encara que només estigui en primer nivell, la transformació no només el fa menys identificable (no gaire menys, per cert, ja que la roba és la mateixa), sinó que li dóna una força que li hauria de permetre, com a mínim, matar en Freezer. En canvi, els atracadors són simples humans. 


En aquest parell de vinyetes no es pot apreciar gaire, en japonès, però el cas és que en Satan veu en Son Goten i li sona d'alguna cosa. La seva manera de lluitar li recorda la d'en Goku, a qui havia pogut veure en aquell estrany Joc d'en Cèl·lula. Estrany, perquè Mr. Satan no havia vist mai en Goku sense l'estat de superguerrer. 


Aquesta és la mítica escena en què en Vegeta diu al seu fill Trunks que tingui cura de la Bulma ("de la mare", remarca), perquè té la intenció d'autoimmolar-se i acabar amb en Bu. És curiós. En Vegeta, després de la saga de Namek, va passar a formar part de l'equip dels "bons", però mai no va deixar de banda el seu caràcter antipàtic. 

El cas d'en Cor Petit és diferent, perquè es va anar suavitzant amb el temps, però en Vegeta no. I menys quan en aquesta escena estava sota la influència d'en Babidí, a la qual s'havia lliurat voluntàriament per tal d'obtenir més força. No pot ser que es posi tendre com s'hi acaba posant, en aquest estat. Al cap i a la fi es tractava de desfermar la malícia que encara tenia dins, i ho havia demostrat carregant-se una bona part del públic assistent al Gran Torneig de les Arts Marcials que se celebrava aquell dia. Només se m'acut que aquell estat que li "tatuava" una M al front també el feia tornar hipòcrita.


I per fi arribem a un dels temes més sol·licitats: la regeneració d'en Cèl·lula. Anem a pams: l'androide tenia aquesta capacitat perquè tenia cèl·lules d'en Cor Petit. No sabem si tots els Nameks es podien regenerar o tenia a veure amb què en Cor Petit pare era malvat, dimoni, diable o el que vulgueu. El que sabem és que ni el pare ni el fill eren capaços de regenerar ferides al tronc, ni al cap. Només a les extremitats (i del pare ho hem de suposar, perquè no ho vam arribar a veure).

Que en Cèl·lula tingués aquesta característica millorada i que pogués recuperar-se de la mutilació de qualsevol part del cos ho podem entendre, com a la imatge de dalt, en què en Goku li rebenta bona part del tronc i tot el cap. 


Fins que va arribar aquesta escena, probablement la més agafada pels pèls de tot Bola de Drac. En Cèl·lula havia estat completament destruït perquè havia rebentat, però... va tornar, va "ressuscitar" sol, i a més amb la forma perfecta que havia perdut en "vomitar" l'A-18 (que, per cert, us heu preguntat mai què com haurien estat els seus estadis de transformació si hagués absorbit els androides a l'inrevés de com ho va fer?). 

Va, home, va! Va tornar perquè sí, i a sobre millorat, més fort i amb la tècnica del canvi de lloc instantani incorporada al seu repertori. Això podem arribar a atribuir-ho a que durant l'explosió va agafar cèl·lules d'en Goku, que sí que hi va perdre la vida, però no és així com aprenia les coses en Cèl·lula, sinó que l'havien fet en un laboratori. L'explicació que dóna ell al seu retorn és que abans no ho sabia (i ara sí? Com és?), però que mentre no se li destrueixi un petit òrgan que té al cap pot regenerar-se. I hem d'acceptar que ni el superkame-hame-ha d'en Goku ni el pet que va fer el mateix Cèl·lula no van destruir aquell òrgan. Molt agafat pels pèls, senyores i senyors. 







5 comentaris:

  1. - Quan un Superguerrer vol anar més enllà i fer-se més fort descobrim primer que una manera de fer-ho es augmentant la musculatura, tal com ho fant en Vegeta, i ho accentua en Trunks. Però en Goku se n'adona que no és la manera més adient d'aconseguir més poder. La millor manera es adaptar-se tal qual al Superguerrer com si fos l'estat normal, d'aquesta manera s'optimitza millor la transformació, i es pot aconseguir més rendiment i poder. D'aquesta manera els suposats nivells 2 i 3 que veiem amb en Vegeta, Trunks o el mateix Goku es deixen de banda.

    Finalment en Gohan, amb un atac de rabia, va més enllà del Superguerrer de Primer nivell(adaptat com a estat normal),
    i va més enllà: Els cabells es tornen més erectes, a l'aura hi apareixen rajos blaus, i més poder. Aquest es el Segon Nivell. I el tercer el que tots coneixem, el de la cabellera. En Goku ens fa una bona exhibició dels 3 nivells de Superguerrer quan es presenta davant d'en Babidi i d'en Boo.
    Els Superguerrers "musculats" quedarien a l'oblit davant d'altres alternatives.

    - El Guerrer Daurat. Fins i tot en estat normal els trinxaria, podriem entendre que només "es tenyeix i es posa lentilles" per que no el coneguin.

    - En Satan es l'Heroi del Món Mundial i això implica ser superinteligent. Satan, Satan, Satan!!!!

    - La primera cosa que li importa es la seva rivalitat amb en Goku i lluitar-hi sigui com sigui. Per això es deixa posseir i lo del Torneig. Però tot i així, la seva familia, la Bulma i en Trunks son molt importants per ell, s'entendreix sí, i hi han moments que ho mostra.

    - La Regeneració es propia dels Namekians. En Nail també ho fa davant d'en Freezer. I en Cor Petit es regenera tot des del cap (intacte) quan en Trunks el trenca com a estatua.
    El gran error es que primer en Goku destrueix la part superior d'en Cèl·lula, cap inclós, i més tard ens surt que amb l'organ del cap. Sí aquí en el Mestre Tori hi va posar cullerada.
    Jo crec que que en Cèl·lula li era indiferetn abosrbir primer el 17 o la 18, els aspectes haguessin sigut iguals.

    En Cèl·lula es va crear amb cèl·lules d'en Goku, Vegeta, Cor Petit, Freezer i Cold.
    Tampoc sabia que es podia regenerar fins que ho va veure d'en Cor Petit quan van lluitar.

    ResponElimina
  2. Home, Lupus! A tu et volia llegir, he he...

    A veure, això dels nivells no dic que no tinguis raó, però com a mínim era confús. Fins ara jo tenia entès que el que fa en Vegeta quan lluita amb en Cèl·lula era el nivell 2, igual que el d'en Goku contra el mateix enemic. Per sobra d'això hi ha la musculatura excessiva d'en Trunks i d'en Goku a la Sala de l'Esperit del Temps, que considero que és una cosa diferent. I allò d'en Son Gohan seria, per a mi, l'explotació del segon nivell al màxim.

    El tema de la "bondat" d'en Vegeta és discutible i no pretenia tampoc ser categòric, només que no acaba de quadrar gaire.

    I sobre la regeneració dels nameks no recordo aquest moment d'en Nail. D'en Cor Petit petrificat em pensava que se li havien trencat les cames. Si és cert el que dius, hi ha una cosa que no té sentit: per què les ferides al tronc sempre eren mortals immediata o presumiblement, en els nameks? El forat que en Goku va fer al seu pare, el forat que en Freezer va fer a en Cor Petit...

    I sí, ja sabia que en Cèl·lula tenia cèl·lules de tota aquesta gent, volia dir que si es regenera és perquè en té d'en Cor Petit. De tota manera, el canvi de lloc instantani és posterior a la saga de Namek i es va dir que no tenia informació del "Dragon Team" d'aquella època.

    ResponElimina
  3. Jo, de tot el que dius, el que veig més anada d'olla és el tema del Cel·lula.
    El tema dels nivells de seperguerrer, jo crec que en Lupus ho explica bé, En si, tots aquells "estadis" són diferents demostracions dins el segon nivell.
    A part, s'ha de dir que el tema superguerrer és força personal de cada personatge, els cabells de cada un reaccionen a la seva manera. Així el Goku se li posen totalment en forma "vegeta" tot i que per la forma habitual que tenen tranquil·lament podria tenir una forma més oberta, el Vegeta en canvi només li canvien en el color, etc...

    ResponElimina
  4. Ho explicaré d'una altra manera:

    En Moroboshi que és un Guerrer del l'Espai i un dia aconsegueix tranformar-se en Superguerrer.
    Al principi no controlarà la transformació, per amb entrenament es podrà transformar quan vulgui.
    Un dia voldràs superar el superguerrrer normal (nivell 1), i el camí que seguiràs serà muscular-te (Vegeta), i encara voldràs superar-te més, hipermuscular-te (Trunks, en Vegeta també s'hi pot transformar però en coneix els inconvenients).

    Però en Moroboshi es molt intel·ligent i decideix fer-ho diferent. Aquest nivells són d'un Superguerrer no dominat totalment.
    El que farà serà passar tot el dia transformat i així poder optimitzar-lo i treuren el màxim rendiment. Per tant l'anomenariem Superguerrer Totalment Dominat (Els fans en diuen Full Power, nivell 1). El que fan en Goku i en Gohan.
    A partir d'aquí doncs ja hi haurien els nivells 2 i 3 normals i tipics.

    En Goten i en Trunks, per motius de guió, sempre estranforment en Superguerrer Totalment Dominat, ja que que ho fan com si res.
    Si la Pan es tranformés el camí que seguiria seria primer dominar totalment el Superguerrer de nivell 1 (Full Power), qüestió d'entrenament per arribar al 2n nivell, i el 3r segur que no.

    Hi han dos camins de Superguerrer segons si domines totalment el nivell 1 o no.

    Sobre la regeneració dels Namekians, recordo que en Cor Petit Sènior, encara no era extraterrestre. I al llarg de la història el Mestre Toriyama ho va improvitzant. Quan en Trunks trenca l'estatua d'en Cor Petit li queda el cap separat del cos.

    ResponElimina
  5. Un altre "error". En Son Goku no pot arribar a vèncer a en Cèl·lula. En canvi, aquell personatge (no recordo el nom) de color verd que lluita contra en Goku a la final del torneig d'arts marcials que es fa a l'altre món (que en Kaito i el seu company s'aposten el planeta). Dons aquell home verd amb una sola patada tumba a en cèl·lula. Per tant, aquell home hauria de ser MOLT més fort que en Goku. Però no és així. A més, més endavant en Yamcha se'n riu d'ell i el quanya com si res.

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails