Menú

dilluns, 7 de maig del 2012

Compres del 30è Saló del Còmic

Ja ho vaig dir el primer dia, que de les compres del 30è Saló del Còmic en parlaria al final, i és el que em disposo a fer amb aquesta entrada on repasso quines coses m'he endut a casa per tal de provocar-me problemes logístics a mi mateix però alhora proporcionar-me més hores d'entreteniment.


La primera va ser el volum 2 de Blackest Night: Black Lantern Corps, que forma part del macroevent Blackest Night i que no comptava amb trobar en tapa dura després de tant de temps, però que un estand francès tenia en la seva versió americana que és la que volia jo, per 10 euros. Conté els números 1 a 3 de Blackest Night: Wonder Woman, Blackest Night: JSA i Blackest Night: Flash. És a dir, 9 números.


Els dos primers volums de Billy Bat, d'en Naoki Urasawa, que no volia començar fins que no m'acabés Pluto, més que res per no tenir una altra obra de manga en marxa sense tancar-ne una altra, però que a 5 euros el volum en comptes dels 8,95 que valen habitualment no podia deixar escapar.


Aquest recopilatori feia temps que el volia, perquè m'interessava i perquè el que conté no ha estat publicat de cap altra manera en castellà ni s'ha recopilat així en anglès. És La ley de James Gordon, amb un encapçalament orientat a les vendes on diu "Gotham Central Presenta", que conté tres minisèries de quatre números cadascuna, que són concretament Gordon of Gotham, Gordon's Law i GCPD, i l'anual número 2 de Legends of the Dark Knight. També de segona mà i a un preu molt inferior a l'original, bona compra.


El volum únic Nonnonba, d'en Shigeru Mizuki, autor de Hitler, un volum d'Astiberri d'aquells que fan mal a la butxaca i que fa mandra comprar per aquest motiu, però que ve de gust i que, per 18 euros en comptes dels 25 originals, també era una bona ocasió. No genero ingressos per a l'editorial, em sap greu, però no vaig sobrat de diners.


De dalt a baix i d'esquerra a dreta tenim el número 6 del primer volum de Detective Conan, amb el qual tot el que tinc ho tinc, per fi, seguit, i els números 11 a 13 de Slamdunk, malgrat que em falten el 9 i el 10, perquè els vaig trobar a 3 euros cadascun i així tirava una mica endavant aquesta col·lecció que no és cap meravella en termes d'edició, però que la posterior que està traient la seva editorial no millora gaire i, a més, surt a 12 euros el volum, de manera que excepcionalment em quedo amb l'edició que ja m'estava fent i l'acabaré així. 

I això ha estat tot, com podeu veure ha estat un any amb totes les compres de segona mà, però s'ha de mirar la butxaca, i les úniques dues novetats que buscava no les he comprat per dos motius diferents: el 52 de Naruto hi era, però no a l'únic estand on em feien el 10%, i el 3 de Q&A, d'en Mitsuru Adachi, tot i que ha sortit a la venda finalment després de diversos retards, no hi era enlloc. De fet, l'editorial que el publica, Panini, no tenia estand, com és habitual els darrers anys, i a la resta de botigues ni rastre. És una llàstima, perquè després diuen que l'Adachi no ven, però si per una vegada que en treuen alguna cosa costa de trobar (al Saló del Manga, quan es va estrenar, gairebé no es trobava), que no m'expliquin històries.






4 comentaris:

  1. Si et dic la veritat, novetats que treuen pel propi saló (almenys de manga) no es troben moltes vegades..

    Recordo un saló on buscava una novetat d'Ivrea (si... Shojo Ivrea xD) i al propi stand no en tenien... però en canvi en d'altres botigues si que hi era.. lamentable.

    Doncs si Panini no tenia stand, potser ho va retrasar just mitja setmana per tal que les botigues no ho tinguessin al saló, no?

    Qui sap.. misteris del manga XD

    ResponElimina
  2. I la gent aficionada va dient que tret de a l'stand de Chunichi no hi havia cap oferta sucosa! Si és que el que passa és que no sap buscar...

    Amb l'Urasawa no he tingut massa sort fins ara. Tinc pendent 'Monster' de fa bastant. Espero gaudir-ne i poder reconciliar-me amb aquest autor.

    De Mizuki, només he llegit tres cosetes: 'Hitler', 'Kitaro' #1 i 'Nonnonba' i he de dir que la millor és aquesta última. Té alguna cosa especial i certs moments memorables. 'Kitaro' comença bé però ràpidament es desinfla. A més, l'editorial va donant llargues i encara no n'ha publicat el segon tom i ha passat ja un any i mig de la publicació del primer ¬¬

    ResponElimina
  3. S'ha de saber buscar i s'ha de tenir memòria d'altres vegades. Recomano des d'aquí l'estand de Dragon Comics, un clàssic dels salons.

    Què et va fer enfadar amb l'Urasawa? Sense spoilers, que no he acabat de llegir res d'ell (dificultat de trobar números descatalogats, bàsicament).

    M'alegro de saber que he fet bona compra amb Nonnonba. I de Kitaro també hi havia en oferta el volum 1, però fa tant temps que és únic... que em temo que no en sortirà cap altre. Una cosa és un ritme de publicació semestral i una altra de ben diferent que faci més d'un any que l'editorial ni tan sols doni llargues com dius tu. Ara ni en parla.

    ResponElimina
  4. M'apunto les teves recomanacions.

    No és que estigui enfadada amb l'Urasawa. De fet, trobo que '20th Century Boys' i els quatre primers toms de 'Pluto' (fins on he llegit) estan bé, son entretinguts i se'n nota el treball de fons. Simplement, trobo aquest mangaka sobrevalorat, ja que en llegir aquests dos productes no sento que llegeixo obres mestres. I em sap greu no poder sentir res més en la seva lectura. I això que els dos primers toms de '20th Century Boys' em van flipar, però els següents els trobo bastant inferiors.

    Al Mizuki tampoc l'acabo de tenir del tot en el seu lloc, ja que el seu ritme narratiu i la disposició de vinyetes se'm fan poc àgils i gens trencadors. Malgrat tot, he pogut apreciar (si més no en part) el seu treball 'Nonnonba' i amb això ja em sento més que satisfeta. Si et va agradar 'Hitler', estic gairebé segura que aquesta altra obra t'encantarà :)

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails