Menú

diumenge, 21 d’agost del 2011

Lectures: Justice League - Rise and Fall

Fa una mica més d'un mes vaig fer la ressenya de la lectura del volum Justice League: Cry for Justice, i vaig comentar que necessitava llegir-lo abans que aquest Justice League: Rise and Fall, un volum on es produeix el final de la col·lecció Green Arrow / Black Canary, moment clau en la història del meu segon personatge masculí preferit de l'Univers DC, l'Oliver Queen.


I bé, el cas és que ja l'he acabat de llegir. Inclou els números 31 i 32 de Green Arrow / Black Canary (maig i juny de 2010), els quatre números de la minisèrie The Rise of Arsenal (maig-agost de 2010) i l'especial Justice League: Rise and Fall Special (maig de 2010), i se suposa que el 43 de Justice League of America vol. 2, però com no siguin dues o tres pàgines que hi ha cap al final i que no estan separades per cap portada... no hi és, en realitat. I si són aquelles... doncs llavors hi és parcialment. 


En aquest volum hi podem veure les devastadores conseqüències dels terribles fets del volum que el precedeix. Conseqüències per a l'heroi que va prendre una decisió en contra del codi dels superherois, i conseqüències per a un altre de completament innocent i que ho ha perdut tot. Això el duu a caure en un pou sense fons i a agafar una corda, per sortir d'aquest pou, que ja havíem vist al llibre Green Lantern / Green Arrow, dels anys setanta, i que no li convé gens ni mica. Crec que si sabeu de què va aquella saga podeu considerar això que estic dient un spoiler, però si no... no passarà res. 


De tots els personatges, el que en surt més malparat és en Roy Harper, antic Speedy, posterior Arsenal i actual Red Arrow, el deixeble i gairebé fill d'en Green Arrow. La seva vida fa un gir il·limitadament tràgic amb els esdeveniments de Cry for Justice i en aquest Rise and Fall veiem com neix en ell un comprensible sentiment de venjança, però executar-la no serà gens fàcil perquè algú altre ja se n'havia encarregat al volum anterior. 

Tots dos ho perden tot, tots dos han de recomençar la seva vida i serà en circumstàncies diferents, com deia amb en Roy enduent-se la pitjor part. Els seus amics comprenen perfectament el que sent, però embogeix i l'han d'aturar d'alguna manera, perquè al cap i a la fi són superherois i tenen un codi que han de fer respectar costi el que costi. Ho fan pel seu bé, com exemplifica perfectament aquesta imatge:


Les coses no acaben gens bé, en aquest tom en què jo hi veig caigudes però no ascensos. La història gira al voltant de dos personatges, com si fossin històries paral·leles, però que de paral·leles no en tenen res, i no acaba pas bé. Un volum ameníssim (es devora), interesantíssim, molt dur i cruel com l'anterior, que deixa amb ganes de més i que ens conduirà per una banda a la nova sèrie d'en Green Arrow, relacionada amb l'esdeveniment Brightest Day i que ja es pot comprar sota el nom de Green Arrow: Into the Woods, i per l'altra a les aventures d'un Roy Harper desbocat que veurem a The Titans i, pel que sembla, a partir de setembre començarà a protagonitzar la col·lecció Red Hood and the Outlaws.






3 comentaris:

  1. No estava gens al cas d'aquests números. Serà qüestió de fer una ullada aviam si està disponible a Comixology, perquè fan bona pinta!

    ResponElimina
  2. Llegeix primer Cry for Justice, eh? No sé què és això de Comixology, però si no triguen gaire respecte a la publicació unitària dels còmics segur que hi són, perquè tot això és de 2010.

    ResponElimina
  3. Ho tindré en compte. Comixology és la web i aplicació de l'iPad que faig servir per comprar i llegir tebeos digitals.

    http://www.comixology.com/

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails