Menú

dijous, 8 de setembre del 2011

Vessant friki d'un viatge a Nova York

La setmana passada vaig ser a Nova York. Sí, es van publicar entrades igualment perquè les vaig deixar programades, i és que no volia deixar els meus milers de fans sense novetats. De res, de res. Doncs bé, allà vaig poder fer, entre altres coses, algunes frikades. A més, amb premeditació, que té més gràcia. Una d'elles va ser buscar localitzacions de pel·lícules i sèries i fer-hi fotos. Comencem:


Sabeu què és això? I per què hi ha una cadena (amb un cartell que tapo on diu que es respecti la privacitat de les persones que viuen allà)? Doncs per això:


És el portal de casa de la Carrie Bradshaw, de Sexe a Nova York, situat al número 66 de Perry Street, al barri de Greenwich Village. No gaire lluny d'allà tenim aquest altre edifici emblemàtic i de pelegrinatge per als frikis:


L'edifici on se suposa que viuen els protagonistes de Friends, situat a la cruïlla entre els carrers Grove i Bleecker, a pocs minuts de casa de la Carrie. Ho podem veure al següent vídeo, que si no heu vist el final de la sèrie us recomano que atureu tan bon punt s'hagi vist la casa:


Passem a les pel·lícules, amb una altra cruïlla que vaig buscar per tal que es veiés de la mateixa manera que al pòster:

 
A algú li sona aquesta imatge? Doncs si no és així, aprofito per recomanar la grandíssima pel·lícula Once Upon a Time in America, d'en Sergio Leone i de 1984, amb una espectacular banda sonora de l'Ennio Morricone i un pòster que feia així:


Què? Malalt, eh? I ben orgullós que n'estic. Si us interessa saber on cau (va costar una mica de trobar tot i que tenia apuntada l'adreça), és a la cruïlla entre els carrers Water i Washington, a Brooklyn concretament. També és obligada la parada a la joguineria FAO Schwarz, a la Cinquena Avinguda amb el carrer 58, on hi ha un objecte mític d'una pel·lícula:


El famós piano de l'escena més coneguda de Big (1988), on la joguineria també apareixia. No hi vaig pujar perquè a banda que s'havia de pagar, la mitjana d'edat dels que sí que ho feien era com la que es pot deduir en veure les personetes que apareixen a la foto. A veure si sabeu què és això:


No us sona de res? Sincerament, no recordo si a la pel·lícula es veu per fora, però sí per dins, i hi va tenir lloc una de les escenes més conegudes de la història del cinema:


Pertany a When Harry met Sally (1989), i el lloc, que no deixa de ser un restaurant barat, es va fer famós gràcies al film, fins al punt que hi vaig ser de nit i de dia i no hi vaig entrar, de la gent que hi havia, 22 anys després. De tota manera, vaig fer una foto d'un cartell que hi ha dins:


Jo volia menjar un dels sandvitxos de pastrami que tenen, no necessitava tenir el que té la Meg Ryan a la pel·lícula, i encara menys quan no és autèntic, però bé, el cartell és curiós. Si voleu fer el mateix que jo i potser, amb sort, entrar-hi, és al carrer Houston, entre els carrers Ludlow i Orchard, al barri de Bowery. Recordeu Forrest Gump (1994) i el negoci de gambes que volia obrir el personatge d'en Bubba?


El 1996 es va obrir a la vida real a Monterey (Califòrnia) i va esdevenir una cadena que ara té més de trenta restaurants, un d'ells a Times Square, a Nova York, que és on vaig fer jo la foto. Hi ha una pel·lícula que potser us sona, que es diu Serendipity (2001). Jo no l'he vist, algun dia ho faré, però treu el nom d'un local que existeix, que també surt a la pel·li:


Està situat al carrer 60 Est, entre la Segona i la Tercera Avinguda, i força a prop d'aquest lloc emblemàtic que, per desgràcia, no vaig saber trobar perquè la informació que havia tret d'internet era errònia. Es veu en comparar les fotos:


La imatge pertany a Manhattan (1979), una de les obres més aclamades del mestre Woody Allen, i no és pas el pont de Brooklyn ni el de Manhattan, sinó el de Queensboro. Concretament, el punt no sé quin és, però jo vaig fer aquesta foto:


El pont ja es veu que és el mateix, però no vaig trobar l'angle ni aquell banc. Després vaig veure, baixant per un carrer des d'on es veia el riu, zones amb bancs, i probablement era per allà, però no vaig fer cap foto més. El cas és que buscant informació vaig trobar que s'havia de mirar des del carrer 59, però allà no hi ha cap banc i l'angle és el que es veu a la meva foto. Ha de ser més avall, en alguna de les zones amb bancs. Anar provant. Per acabar amb les pel·lícules, recordeu Coyote Ugly (2000)? Doncs el lloc existeix:


Està situat a la Primera Avinguda, entre els carrers 9 i 10, però no hi vaig entrar. Altres frikades que vaig fer consistien en trobar referències a sèries, com les que veurem ara, començant per una que vaig començar a veure, m'estava decebent i a partir de la segona temporada m'ha captivat:


Vaig descobrir que la cadena de botigues de roba Banana Republic tenia una línia de trajos basats en Mad Men, i com que el personatge d'en Roger Sterling és el meu preferit, i no pas en Don (de la roba del qual també vaig fer una foto), és amb ell que exemplifico aquest fet.


Hi havia cartells bastant visibles (grans) anunciant noves sèries i noves temporades de les sèries ja existents, com per exemple aquest que ens prepara per a la segona de Boardwalk Empire, l'hereva espiritual de The Sopranos. Ara que parlo d'això, vaig visitar les botigues de la NBC (Friends) i la HBO (The Sopranos, Boardwalk Empire, Sexe a Nova York, Six Feet Under...) per tal de comprar alguna coseta per a mi (de fet, una: la samarreta del Bada Bing, el club d'striptease dels Soprano), i sobretot per a regalar. Aquestes coses es poden adquirir per internet, però a banda de les despeses d'enviament que em vaig estalviar, anar a les botigues físiques forma part també del pelegrinatge.

Hi ha més llocs frikis, segur, però aquests són els que jo buscava. I potser us preguntareu per què no parlo de còmics. Bé, és que l'entrada ja ha estat prou llarga. Dels còmics, perquè allà també hi ha botigues famoses de còmics i és un dels països del món on el Novè Art té més importància, en parlaré la propera vegada.



9 comentaris:

  1. Doncs aquesta "frikada", com tu li dius, em sembla molt curiosa i interessant! Això de les localitzacions de les pel·lícules sempre m'ha cridat l'atenció. No sé si la coneixes però et passo una web on poses una ciutat i et diu quines pel·lícules s'hi han rodat.
    http://www.filmaps.com/

    Em consta que a Nova York, precisament, hi ha tours de localitzacions de pel·lícules. Aquí pots veure les localitzacions! http://www.screentours.com/tour.php/manhattan/

    Quina sort haver anat a Nova York, i quina enveja (sana! :P)! :D Els meus pares hi van anar l'any passat i els hi va encantar.

    ResponElimina
  2. De fet, per a mi frikada és una paraula positiva! ^^

    Gràcies pels enllaços, em semblen molt interessants. Conec els tours de Sexe a Nova York i The Sopranos, m'interessa el segon d'ells, però depèn d'amb qui vas als viatges hi ha coses que no pots fer. A la propera, però, que espero que sigui com a molt el 2013, faré coses que em van quedar per fer, entre elles el tour.

    I repetiré el tema del banc de Manhattan, he he...

    ResponElimina
  3. Així m'agrada, que la paraula frikada tingui una connotació positiva. Per a mi també la té i em sembla genial el que has fet, a més de compartir-lo en una entrada amb nosaltres.

    Especial significació han tingut l'edifici de Friends i l'escenari del cartell de Once upon a time in America, quina meravella de pel·lícula.

    I sí, un altre que també t'enveja sanament per haver-hi anat a Nova York.

    ResponElimina
  4. La veritat és que l'experiència ha estat molt important per a mi, no havia sortit mai del continent, ni tan sols a les Balears no havia anat... i de cop a Amèrica, tu. :)

    Però la propera vegada vull rematar també el tema friki, anar al Bar Coyote i consumir-hi, trobar el banc de Manhattan, estar més temps a les botigues de còmics que com explicaré vaig visitar fugaçment...

    ResponElimina
  5. Quina sana enveja, nano! L'escapada a Nova York és una de les que tinc pendents (i ja tinc material per a preparar unes bones visites com les teves, sobretot comiqueres!).

    Espero que ens deleixis amb més imatges i més reportatges de la gran ciutat. :D

    ResponElimina
  6. friki!! jajaja tal i com et vaig dir, a mi tb m'agradaria fer-me una foto al costat de la casa de la Monica i en Chandler! sóc una friki tb!
    I et felicito pel cartell de "Once Upon a Time in America", t'ha quedat amb el mateix enquadrament! :D
    "Serendipity", jo si que l'he vist, està bé, fa moltíssim que la vaig veure... crec que t'agradarà! té algun paral·lelisme (només algun!) que tampoc et diré, amb "500 days of summer" (com pots comprovar, ja l'he vist!).

    ResponElimina
  7. Amb el paral·lelisme que dius ja m'han vingut ganes de veure-la, mira. :)

    Això de Once Upon a Time... bé, està una mica torta, però no és culpa meva, sinó de qui va fer la foto, una persona que criticava com les feia jo però que deixa-la anar, també. I vaig fer un retall perquè quedés més a prop i per evitar que es veiessin les obres que hi havia. Llàstima que no recordava què feien els personatges, si no... m'hauria posat a fer allò d'alçar la cama com el nen de la dreta, he he...

    Si mai hi vas, passa per la botiga de la NBC, al Rockefeller Center, per comprar marxandatge de Friends! Jo en vaig comprar per regalar. :)

    ResponElimina
  8. Quina enveja més gran el viatge!! I quina frikada que a mi també m'agradaria fer!! jejeje!!
    Les que més enveja hem fan són la de l'edifici de Friends, i per suposat la del pont de Manhattan! De fet, veient aquesta pel·lícula sempre pensava: "Tant de bo un dia pogués estar a eixe banc mirant eixe pont.."
    M'ha agradat molt el post!

    ResponElimina
  9. Ei! Gràcies per passar per aquí i comentar!

    Jo encara he d'aconseguir això del banc, que no el vaig trobar! Però ho faré la propera vegada! :)

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails