Menú

dissabte, 5 de maig del 2012

30è Saló del Còmic: Dia 2

Ahir vaig anar al Saló també amb l'objectiu d'aconseguir signatures, però comptava només amb les d'en Juanjo Guarnido i en Juan Díaz Canales, respectivament el dibuixant i el guionista de Blacksad. I era important aconseguir-les ahir perquè segons l'horari de signatures de Norma Editorial el senyor Guarnido només hi era avui, mentre que el seu company sí que té més sessions.


Hi vaig anar amb gairebé 2 hores d'antelació i encara no s'havia format la cua per al duet creador d'aquest aclamat còmic, però em van dir que hi tornés mitja hora abans de l'inici oficial de la sessió i que segurament ja hi hauria gent. Em va anar de ben poc, perquè després de fer un tomb hi vaig tornar, van repartir els números i a mi em va tocar el 20, l'últim amb dret a dibuix! Quina sort, no ho havia aconseguit mai!


Després d'esperar molt amb la meva motxilla hiperpesant dels còmics que havia comprat (diumenge en parlaré) i dels que portava per signar, sol, avorrit i veient com els autors es prenien el seu temps a l'hora de fer les dedicatòries (i a sobre van arribar una mica tard), vaig aconseguir el dibuix d'en Juanjo Guarnido, que ha va quedar així:


Em va fer, a petició meva, un Smirnov, el comissari de policia de Blacksad, perquè com ja sabeu en general sóc home de personatges secundaris. I tot i que li vaig veure fer dibuixos més treballats suposo que ell també estava cansat, de manera que en vaig quedar content igualment. Aquí teniu el vídeo de quan el dibuixava:


Ja ho veiem al vídeo, que el tio va amb la calma, s'atura per mirar l'hora, se sorprèn de l'hora que és malgrat que ha arribat tard, no es veu al vídeo però s'anava aturant per tal de beure coca-cola o cafè i menjar un muffin que li havien portat... però bé, és igual perquè va ser molt amable. 


Igual que el seu company, en Juan Díaz Canales, que és com he dit el guionista de Blacksad, però també va estudiar Belles Arts i sap dibuixar, per tant... em vaig endur dos dibuixos en total al meu àlbum integral d'aquest còmic.


Com que ja havia vist que feia en Blacksad gairebé sempre, això em va acabar de decidir per l'Smirnov com a petició per al dibuixant. Vegem-ne el vídeo:


I mentre esperava que s'acabés l'eterna cua per a aquests dos autors vaig veure que en Greg Rucka, un dels meus guionistes preferits de còmic de superherois, estava signant al mateix stand i que se li havia acabat la gent, de manera que en tenir número i lloc assegurat a la cua me'n vaig anar cap allà un moment.


Aquí el tenim escrivint el meu nom per tal d'assegurar-se que el fa bé, i és que sempre he d'aclarir que vull "Toni" amb una i llatina, perquè si no... cau la grega.


L'home va al·lucinar amb el volum Gotham Central: Servir y proteger, que recopila els 15 primers números de la sèrie, i el va qualificar de "beautiful edition". I això que era de Planeta, que precisament va treure aquest volum per tal de cobrir la part que havia arribat a publicar Norma abans de perdre els drets de DC. Amb la lliçó apresa de l'any passat, que no vaig fer cua per a en Kurt Busiek perquè a l'stand de Norma deia que només se signarien exemplars de l'editorial, enguany he passat de tot i avui, si puc, ho tornaré a fer i repetiré amb en Rucka amb altres còmics.


També em va signar la minisèrie Batman / Cazadora: Lágrimas de sangre, que sí que és de Norma però que malgrat ser una edició de fa mil anys la vaig comprar fa poc, de segona mà, per 2 euros. Com podem veure la dedicatòria està en castellà, l'home s'havia après algunes frases, qualsevol li deia que la preferia en català, però què hi farem...


El mateix amb la ja esmentada Gotham Central, que em feia especial il·lusió perquè de tot el que li he llegit és el que més m'ha agradat, i probablement a ell també és el que li ha fet més gràcia escriure dins el còmic de superherois perquè, al cap i a la fi, aquest és sobre els herois normals de Gotham, i els superherois i els superdolents queden en un segon pla.

Avui toca anar al Saló a intentar alguna signatura, és a dir a intentar aconseguir número per a en Pere Pérez i potser en Guillem March (que en principi no havia de venir però que ha aparegut a les graelles de signatures), amb en Rags Morales com a tercera opció, però si no és possible ja ho provaré demà. Avui és el dia d'anar-hi acompanyat, mirar millor les exposicions i prendre-s'ho amb més calma. I si voleu saber com va anar el primer dia ho podeu llegir aquí.



8 comentaris:

  1. I aquí també, tinc pendent la firmes dels autors de Blacksad, altre any serà, esperem que l'any que ve....

    ResponElimina
  2. Per sort aquests hi són cada any :)

    ResponElimina
  3. Vaia tela amb el primer... ara entenc el que em deies ahir que anava dient que era tard :P

    Si volies la dedicatòria en no-castellà sempre podries haver-li dit dissabte que la volies en anglès! jeje

    Aquest any has aconseguit moltes firmes, no sé la resta si tantes, però en quant a volums, aquest hi ha un bon número ^^

    ResponElimina
  4. Preferia no complicar-me la vida, allà entre el soroll i el meu anglès imperfecte amb prou feines entenen les meves instruccions. XD

    L'any passat també vaig tenir dedicatòries, posa "Saló del Còmic" al cercador. :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajaja val, val, ja com vulguis.. em sembla curiós que sempre posi "Toni --".. perquè ho fa? xD

      Elimina
    2. A més, pobre home, ho feia amb tota la il·lusió. Si li hagués dit "in English, please!" s'hauria estranyat. XD

      Això del guionet al final no ho sé, però ho fan molts.

      Elimina
    3. Al principi creia que potser era un punt i coma, però després he vist que era més allargat... com no sigui en plan els xecs i talons que es posa per no afegir números a cobrar.. xD

      Elimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails