Continuem amb els còmics de DC després del rellançament conegut com a The New 52 i ara és el torn del volum Detective Comics: Faces of Death, que reuneix els números 1 a 7 del volum 2 de Detective Comics, que es van publicar originalment en grapa de novembre de 2011 a maig de 2012.
I com ja vaig explicar a la ressenya del primer recopilatori del nou Batman, afortunadament tant allà com a Detective Comics el rellançament no és una completa negació de la història del Cavaller Fosc, sinó un punt de partida argumental on no cal tenir coneixements previs dels personatges i la seva història, però que alhora tampoc no els situa als inicis de la seva carrera, rejovenits i amb el comptador a zero, com sí que ha passat amb altres icones de DC Comics. Tot i així, en aquest volum no hi ha cap referència als aliats del protagonista, ni tan sols a en Robin.
A Detective Comics d'aquesta nova etapa en Tony S. Daniel és l'autor complet, tal com ho era a Batman abans de The New 52, i ens continua presentant acció trepidant, trames detectivesques i una història que es va descabdellant a mida que en Batman treu l'entrellat de la gran quantitat de coses a què s'ha d'enfrontar, al principi tan desorientat com nosaltres.
I si a The Court of Owls teníem un interessantíssim grup que amenaçava Gotham però que no havia sortit mai a cap dels còmics d'en Batman, a Faces of Death tenim la primera aparició d'en Joker en aquesta nova etapa, tot i que d'una manera força peculiar.
Com he dit abans, tampoc a Detective Comics no s'ha fet un reset total de la col·lecció, i si bé és cert que en Batman és perseguit per la policia, té el vistiplau a nivell personal del Comissari Gordon i esmenta que ja duu uns quants anys de carrera contra el crim. De la mateixa manera, es diu que en Joker ha assassinat 114 persones, nombre que augmenta durant els primers compassos d'aquesta trama.
Però aviat veiem com tot plegat s'encamina en una altra direcció, i és que apareix un nou enemic que se suma a l'extensa galeria de malvats del Cavaller Fosc: en Doll Maker, un paio que es dedica a extirpar parts del cos de les persones per tal de muntar les seves pròpies criatures, i una de les seves primeres víctimes, en principi de manera consentida formant part d'un pla per a escapar d'Arkham per enèsima vegada, és precisament en Joker.
A partir de llavors en Batman s'enfronta a una organització liderada per aquest Doll Maker i que el posa contra les cordes com poques vegades l'hem vist, tot i que no tant com a The Court of Owls. Una història d'allò més entretinguda que, malgrat tot, queda inacabada i amb la promesa d'una futura continuació, perquè a partir del cinquè número i amb una transició molt ben aconseguida el nostre protagonista ha de solucionar altres problemes.
En aquests últims 3 números guanya protagonisme un personatge que se'ns presenta al número 2, la Charlotte Rivers, que és la parella actual d'en Bruce Wayne i que, com la Vicki Vale de tota la vida, és periodista.
Però en una trama amb molts més elements del gènere de detectius que no pas la primera del llibre i que ens porta el retorn del Pingüí, veurem com la Rivers és capaç de posar-se en perill sense dubtar si té la possibilitat de destapar un escàndol de tràfic d'armes.
Evidentment en Batman haurà de compaginar la seva tasca de superheroi amb els esforços per a mantenir la seva identitat civil al marge de tot plegat, cosa que no serà gens fàcil quan la Charlotte es troba precisament allà on té lloc l'acció d'aquesta història.
Una història que, per cert, ens servirà no només per a veure el Pingüí de The New 52, el criminal de sempre, sinó també per a conèixer nous personatges com l'Snakeskin, un home capaç de canviar l'aspecte de la seva cara, la Chase, una hàbil lluitadora que traeix tots aquells que l'ajuden a obtenir el que vol, o en Mr. Mosaic, un altre senyor del crim de Gotham, però de nivell clarament inferior al del Pingüí.
I a la nova etapa de les aventures d'en Batman també hi ha lloc per a nous enemics estrambòtics, que aquí apareixen amb poc paper, estafats pel Pingüí, però que tindran més protagonisme en propers números. És el cas del Mr. Combustible (a la imatge), en Gas Man i l'Hypnotic, que veurem si aconsegueixen fer-se un lloc gaire durador a la impressionant galeria de dolents del Cavaller Fosc. A més, el número 5 conté una breu història en poques pàgines on se'ns presenta el fill d'un dels enemics clàssics d'en Batman, que col·labora en aquest cas amb la Catwoman.
M'agrada que en Tony S. Daniel s'hagi fet càrrec d'una de les dues col·leccions principals d'en Batman, i trobo que ha fet una bona feina amb aquest rellançament, que va bé tant als nouvinguts com als fans de sempre, que trobaran canvis poc traumàtics en l'univers Batman. A més, en el mateix volum ens presenta dues addictives trames, sempre amb un particular estil narratiu amb què aconsegueix presentar-nos situacions que no acabem d'entendre però lligant sempre caps al final, cosa que ens posa al mateix nivell de desconcert i posterior enteniment que al seu protagonista. Molt recomanable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada