Menú

dissabte, 1 d’agost del 2009

Cinema: Up

Feia molt temps que no comentava una pel·lícula, i això que després de El caballero oscuro he anat a algunes altres basades en còmics, però mira, va coincidir amb una època que tenia el bloc molt abandonat. Ahir vaig anar a veure Up, de Disney Pixar, i em va impressionar prou com per comentar-la.


He de confessar que no n'havia vist el tràiler. Sabia que havia obert el Festival de Cannes, que això no ho havia fet cap altra pel·lícula d'animació i que la crítica la deixava molt bé, però no volia saber res del seu argument i m'estimo més no comentar-lo aquí. Hi ha una cosa al principi que, si bé te l'esperes si penses una mica, fa més impressió si abans no te l'han dit obertament.

Per tant, no diré de què va, però la recomano a qualsevol persona que llegeixi aquestes línies. Les pel·lícules de Disney Pixar sempre tenen alguna cosa que les fa interessants per als adults, en alguns casos més que en d'altres, i crec que Up és la més adulta de totes les que ha fet la productora. Hi ha moments durs, temes fotuts com la vida mateixa, que el públic infantil no entendrà o no sabrà valorar adequadament. Els nens es quedaran amb la part aventurera, que també està molt bé, però penso que amb aquesta nova proposta cinematogràfica està més clar que mai quina és la part que toca la fibra dels adults i quina és la que farà gaudir els petits.

Pel que fa al doblatge, trobo que s'ha fet una bona feina en la versió catalana, que és la que he vist jo, òbviament, amb l'única taca que els personatges infantils, tot i que són actors de doblatge ja experimentats perquè en sentim les veus des de fa uns anys (parlo concretament del cas del personatge d'en Russell), continuen fallant amb les dobles eles i algunes es obertes que els surten tancades. Una llàstima, però bé, en general bona feina.

Una història molt ben lligada, amb un retrat de la vellesa fet des del respecte, sense deixar-se les parts dolentes, però amb molts moments humorístics, i al mateix temps un relat d'aventures per a joves de cos i d'ànima. No us la perdeu. Si us va agradar Wall-E, que a mi sí, aquesta és encara millor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails