Menú

dimecres, 5 d’agost del 2009

Moments inoblidables: la mort d'en Krilín

Que a Bola de Drac els personatges morien i tornaven a la vida com qui canvia de camisa ja ho sabem tots, però quan es va esdevenir la primera mort d'en Krilín no ens ho esperàvem, no estàvem acostumats a les morts i les resurreccions (de fet, només havíem vist la del pare de l'Upa) i aquell dia vam perdre la innocència. De fet, ens vam espantar perquè ho vèiem com una desgràcia sense solució, com a la vida real, si més no al principi, a causa de l'impacte.

Doncs bé, aquí teniu el moment. Són els dos últims minuts del capítol 101 de la sèrie, i la seva càrrega dramàtica és innegable:


Sobta adonar-se que el doblatge català va suavitzar el tema. En un primer moment en Goku diu "està greument ferit", però tant en japonès com en anglès es parla de mort. És ridícul que ho suavitzessin, perquè després el van haver de considerar mort per força. Les imatges manen i als ferits no se'ls fica en una vitrina.

Fa esgarrifar, almenys a mi, reviure aquell moment en què presumptament perdíem un dels millors personatges de la sèrie. Per sort, sabem que va tornar a la vida, i fins i tot va arribar a morir dos cops més, de manera que ostenta el curiós rècord de ser el personatge que més vegades s'ha mort (3). Però això no treu que aquell fos un dels moments més fumuts i inoblidables de Bola de Drac.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails