Menú

dilluns, 23 de novembre del 2009

Estàtues de còmic, idea impensable a casa nostra

A casa nostra el còmic cada cop s'està veient amb més bons ulls, però molt gradualment i sempre segons quin. No entraré en el debat sobre la novel·la gràfica i el còmic, però queda molt bé que els diaris parlin del còmic de tapa dura, gruixut, car i d'algun autor desconegut, mentre que llegir qualsevol altra cosa és infantil i una pèrdua de temps, a més de perillós per a la salut mental.

En d'altres països europeus la cosa és molt diferent, especialment a l'estat francès i al belga, productors d'importantíssimes obres del Novè Art. I al Japó, evidentment, on és una de les indústries més importants. Precisament allà no és estrany que, quan hi ha una col·lecció de molt d'èxit, al poble natal del seu autor s'aixequin, per exemple, estàtues dels seus personatges.


Aquí en tenim una del Detectiu Conan, a Hokuei, el poble del seu autor, Gôshô Aoyama.


I una altra on va passejant amb la Ran. Però són només dues de les que hi ha, i estem parlant d'un autor viu i una obra que no és cap obra mestra, senzillament un manga de moltíssim d'èxit.


També tenim la del Fènix del mestre Osamu Tezuka, situat a la ciutat de Takarazuka, on es va criar i on hi ha un museu dedicat a la seva vida i obra.


O l'estàtua de l'Astroboy, potser el seu personatge més conegut, que es va fer pel centenari de l'escola on va estudiar de petit el Déu del Manga, a Osaka.


L'estàtua d'en Ryôtsu Kankichi, el protagonista de Kochikame, el manga més longeu de la història (en aquests moments porta 167 volums recopilatoris), al barri-ciutat de Katsushika, a Tòquio. 


L'estàtua de Gundam que hi ha a Tòquio.


L'altra que hi havia, perquè la desmuntaran aviat, a Odaiba, i a escala real! La portaran a Shizuoka, on s'estarà fins el mes de maig de 2011.


I acabo amb aquesta estàtua de Tetsujin 28-go, Ironman 28 en castellà, un manga i un anime que personalment desconeixia completament i que ha vist la creació d'una estàtua gegant del seu protagonista aquest mateix 2009.Com deia, aquestes coses aquí són impensables. Us imagineu un monument al Mortadelo i el Filemón a la ciutat natal i de residència del mestre Ibáñez, és a dir Barcelona? Jo no.

Edito: em comenta l'Eli, i en parla al seu bloc, que en una urbanització prop de Valls hi ha un Mazinger Z gegant. Aplaudeixo la iniciativa, però em reitero en què estaria bé que els ajuntaments promoguessin aquestes coses i les posessin en llocs més visibles!


3 comentaris:

  1. Impensable? no del tot!!
    aquí tenim un Mazinger!! :D

    http://desdelmeupuntdevista.blogspot.com/2009/07/mazinger-z-en-tarragona.html

    ResponElimina
  2. És cert! està en una urbanització a prop de Valls.

    ResponElimina
  3. Ei, gràcies per la informació! He editat!

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails